Ideje za dom, nasveti, trendi

Navdihujoče in elegantne podobe zunanjih prostorov

Zunanji umik

6/8/2013, 7:39 AM

Navdihujoče in elegantne podobe zunanjih prostorov

Hrepenite, da bi oblikovali svoj lasten zunanji prostor za umik in počitek, vendar ne veste, kje začeti? 

Izkoristite toplo poletno vreme in ustvarite svoj odprti prostor z našo navdihujočo zbirko zunanjih prostorov, ki vam bodo pomagali pri ustvarjanju zunanjega bivalnega prostora. Ustvarjanje funkcionalnega odprtega prostora za sprostitev in zabavo zahteva nekaj načrtovanja. Tako kot bi oblikovali notranji prostor, boste morali premisliti zasnovo ter arhitekturni slog, harmonične barve, odprtost in pretočnost prostora, želje, zahteve in udobje. Zunanji prostor ima svoje posebne izzive, vključno z oblikovanjem zasebnosti in ustvarjanjem zavetja pred slabim vremenom.

Velikost in postavitev zunanjega prostora je odvisna od dejavnosti in sredstev, ki so na voljo. V zunanjem prostoru lahko oblikujete prijetne intimne kotičke ali pa velike in prostorne. V tem primeru boste morda razmišljali o oblikovanju ločenih območij za različne dejavnosti, kot so kuhanje, pogovor in sprostitev. Ko boste umeščali ​​zunanji prostor v širšo okolico hiše, upoštevajte tudi naravne elemente, kot so prevladujoči vetrovi in usmerjenost sonca.

Predlagamo vam, da si ogledate našo zbirko preprostih načinov za ustvarjanje vabljivih zunanjih prostorov.

Foto: www.onekindesign.com

Outdoor Rooms-02-1 Kindesign

Zunanji prostor dopolnjuje arhitekturni slog doma. Ker so vzorci in barve neomejene, zožite možnosti na barve in vzorce, ki so usklajeni z domom in notranjimi prostori.

Outdoor Rooms-04-1 Kindesign

Outdoor Rooms-05-1 Kindesign

Ustvarite kotiček s pogledom, v katerem bo sedežna garnitura imela pogled na zelenje in gredice, vodo, pokrajino ...

Outdoor Rooms-06-1 Kindesign

Outdoor Rooms-07-1 Kindesign

Outdoor Rooms-008-1 Kindesign

Outdoor Rooms-09-1 Kindesign

Načrtujte zasebnost 
Zunanji prostor nima sten. Če vas skrbita zasebnost in hrup, boste morali namestiti ograjo ali živo mejo med vami in sosedi. Lahko pa uporabite tudi opeko, okrasno kamenje ali betonsko ograjo. Izberite tisti material, ki najbolje dopolnjuje vašo teraso ter hišo.

Outdoor Rooms-10-1 Kindesign

Outdoor Rooms-11-1 Kindesign

Razmislite o udobju 
Zunanji prostor naj bo dostopen iz hiše, imeti pa mora tudi dostop z ulice. Območje za pripravo hrane naj se nahaja v bližini notranje kuhinje. Prav tako naj ima dostop do energije in vode.

Outdoor Rooms-12-1 Kindesign

Outdoor Rooms-13-1 Kindesign

Outdoor Rooms-14-1 Kindesign

Zaščita pred dežjem in soncem
Platnene strehe, dežniki in pergole z dekorativnimi stebri dajejo zavetje in zaščito ob močni sončni svetlobi ali dežju, hkrati pa ustvarjajo tudi intimnost in prijetno svetlobo.

Outdoor Rooms-15-1 Kindesign

Outdoor Rooms-16-1 Kindesign

Outdoor Rooms-17-1 Kindesign

Izvedba po stopnjah
Če ste na tesen z denarjem, lahko zgradite svoj zunanji prostor postopoma. Začnite s teraso – kamnito ali leseno ter s sedežno garnituro oziroma z mizo in s stoli. Pri tem ne pozabite urediti okolice in razsvetljave. Ostalo dekoracijo lahko dodajate postopoma. Američani so precej 'mahnjeni' na barbecue oziroma žar. Ni prave hiše brez žara in prave zabave brez 'domačih' hamburgerjev. Navdušeni so tudi nad barom oziroma točilnim pultom in pultom za serviranje hrane, zunanjim kaminom in vodnjakom. Slovenci smo bolj skromni.

Outdoor Rooms-18-1 Kindesign

Outdoor Rooms-19-1 Kindesign

Outdoor Rooms-20-1 Kindesign

Outdoor Rooms-21-1 Kindesign

Kadar je projekt ureditve okolice preveč zahteven, poiščite pomoč krajinskega arhitekta in izvajalcev, da bo vaša ideja postala resničnost. Ti strokovnjaki vam bodo pomagali načrtovati zunanji prostor, da bo ustrezal proračunu ter estetskim in funkcionalnim zahtevam.

Outdoor Rooms-22-1 Kindesign

Outdoor Rooms-23-1 Kindesign

Outdoor Rooms-24-1 Kindesign

Outdoor Rooms-26-1 Kindesign

Outdoor Rooms-27-1 Kindesign

Outdoor Rooms-29-1 Kindesign

Outdoor Rooms-30-1 Kindesign

Outdoor Rooms-31-1 Kindesign

 

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh




Naključni članki