Ideje za dom, nasveti, trendi

Odprta kopalnica

Odprta kopalnica je idealna rešitev, če imate velik proračun, ste ljubitelj razkošnih prostorov in nimate težav z intimnostjo.

Ambient dizajn 6/20/2014, 7:20 AM

Nasveti

Odprte kopalnice so najprimernejše za hiše na obali in v toplih območjih, kljub temu pa se lahko kopalnica odpira tudi v druge prostore, npr. spalnico. 

Odprta kopalnica naj bo spa center in prostor za počitek in sprostitev, v katerem se boste vsakodnevno sproščali. Če ste pripravljeni spremeniti svojo obstoječo kopalnico in jo nadomestiti z nečim nenavadnim, je to odlična ideja. 

Oglejte si naslednje primere in nam povejte, katera odprta kopalnica je najprimernejša za vas.

Spalnica in kopalnica sta pogosto združeni v enem prostoru ...

... ali pa je med njima le steklena stena - brez vrat.

V zgornjem primeru spalnica in steklena kopalnica tvorita kubus z izjemno svetlobo. Energetsko učinkovita zasteklitev se izraža kot klasičen modernistični poseg: kubus v tradicionalni poševni strehi na vrhu običajne trinadstropne hiše.

Svetloba je eterična, kopalnica in soba se odpirata proti jugu preko obsežne zasteklitve, kar ustvarja dramatično prepletanje svetlobe in sence. Svetloba od zgoraj povečuje ambient. V prostoru vlada asketska eleganca – preprosto položene ploščice bele barve se srečajo z globino in s teksturo hrastovih tal. 

Steklena kopalnica brez vrat je neke vrste provokacija in podira še zadnje meje intimnosti. Eden v postelji bere knjigo, drugi pa na stranišču bije boj s črevesnimi težavami ... Si res želite tovrstno povezanost s partnerjem v 'slabem in dobrem'?  

Preden se odločite za odprto kopalnico, dobro razmislite, kakšno je vaše dojemanje intimnosti.

Odprta kopalnica ima lahko velike steklene površine ali se odpira na vrt.

Veliki odprti kopalnici lahko namenimo tudi celotno podstrešje.

Foto: Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh




Naključni članki