Ambient

Sveža moderna prenova

Hiša N je sodobna nepremičnina v Tel Avivu (Izrael). Hiša je bila zgrajena leta 2001, zasnoval pa jo je Dana Gordon + Roy Gordon Architecture Studio. Zaradi selitve so jo lastniki prenovili.

Ambient dizajn 5/20/2014, 4:47 AM

Ambient

Po letih življenja v Jeruzalemu so se lastniki preselili v Tel Aviv ter prenovili stari/novi dom in vanj spustili svetlobo in barve. Dvonadstropni dom meri 150 kvadratnih metrov.

Glavni vodili pri načrtovanju prenove sta bili prostornost in izkoristek naravne svetlobe. V pritličju se nahajajo dnevna soba, jedilnica, kuhinja in kopalnica. V drugem nadstropju se nahajajo zasebni prostori – spalnice in kopalnice. 

Ena najpomembnejših nalog prenove hiše je bila izbira zaključnih materialov in kombinacij materialov. Pohištvo in slike so izbrane tako, da ustvarjajo vzdušje, ki je podobno vzdušju v jeruzalemskem stanovanju. Opazen je tudi močan poudarek na barvah in teksturah. 

V pritličju so talne obloge iz naravnega kamna, v spalnih prostorih je položen hrastov parket. Obe nadstropji povezuje stopnišče, izdelano iz hrastovih pohodnih površin in ograje iz črno barvanih jeklenih profilov.

Kuhinja je zasnovana tako, da so vsi deli narejeni iz lesa. Omare so iz hrastovine, delovna površina je iz bambusa. Kuhinja se odpira v dnevno sobo in jedilnico.  

Za knjižnim regalom se nahajajo vrata, ki vodijo v sobo za goste. Knjižnica dopolnjuje jedilnico, ki se nahaja na drugi strani dnevno-bivalnega prostora.   

Dnevna soba je prostoren in svetel prostor, v katerem so le kavč, stoli, televizija in kamin.   

V spalnici eno steno prekrivajo bele omare. Omare v mansardnem prostoru so zasnovane tako, da na videz tvorijo belo steno. Strešna okna so dodali, da je v prostoru dovolj svetlobe.  

Zaradi naravnih materialov je prenovljeni dom prijeten in odprt bivalni prostor, predvsem pa funkcionalen in moderen, kar ustreza značaju in načinu življenja lastnikov.

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh




Naključni članki