Ideje za dom, nasveti, trendi

Bi imeli takšno dizajnersko spalnico?

Podjetje Geometrix Design je zasnovalo črno-belo spalnico, ki izraža strog pristop, kljub zapleteni paleti tekstur in dodatkov.

Izbor D. Cigale 4/25/2014, 6:33 AM

Nasveti

Podjetje je znano po strogem in futurističnem dizajnu, zato končna podoba spalnice ni presenečenje.

»V tem projektu smo ponovno uporabili načela organske arhitekture, vendar je bilo tokrat delo natančnejše, saj med ploščami ni prostora (ni strahu, da bi se nabiral prah), zato je stena kot monolit (element iz enega kosa), sestavljen iz zapletenih krivulj. Nekatere krivulje služijo kot police, druge imajo le dekorativno vlogo,« so pojasnili oblikovalci.

Osrednja točka kompozicije so ukrivljene stene v nežno sivi barvi, katere dopolnjuje v usnje oblazinjena postelja z do stropa visokim vzglavjem, in kubus, ki je kombinacija garderobnih omar in ogledal. 

Bi tudi vi uredili podobno dizajnersko spalnico?

Valovito steno lahko ustvarite s 3D-ploščami Wall Art. V Sloveniji jih prodaja podjetje Interstille, d. o. o. S ploščami boste naredili teksturo zidu, ne pa tudi polic ali pisalne mize. Plošče lahko po namestitvi na zid pobarvate s poljubno stensko barvo.

Oblazinjeno vzglavje po meri naj vam naredi tapetnik, za ogledala pa se obrnite na najbližjega steklarja. Ker ogledalo ni kaljeno in je posledično mnogo bolj krhko, bodo verjetno potrebni nekateri kompromisi zaradi velikosti delov stekla ali zaradi omejitev pri samem prevozu in transportu. Potrudite se, da bo stena iz ogledala iz čim manjšega števila kosov.

Obstoječo samostoječo omaro navidezno vgradite ali zapolnite reže med omaro in steno z mavčnokartonskimi ploščami. Pri vgradni omari ne boste imeli težav z odvečnimi režami. Izberite drsna vrata z ogledalom.

Nakupovalni seznam dodatkov vas čaka v galeriji. Izbrali smo več cenovnih predlogov.

Foto: www.freshome.com, Interstille, Ikea, Opremisidom, Amazon

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Vrt, terasa, urejanje okolice