Vrt, terasa, urejanje okolice

Peskovnik in gugalnica za otroško veselje na vrtu

Ali imate vrt in potrebujete nekaj domiselnih idej, kako ga urediti? Preden boste stopili v akcijo, določite, kaj želite imeti v njem. Bo vrt samo okras, bo imel veliko rastlin in cvetja ali morda želite preživeti nekaj časa na zunanji površini, zato potrebujete udoben sedalni prostor, žar, gugalnico, majhen bazen ali ribnik. Ko določite svoje potrebe in želje, pripravite prostor in določite, kje bo kaj. Ne pozabite niti na peskovnik in gugalnico, če imate majhne otroke oziroma vnuke.

Ambientdizajn 3/23/2016, 2:46 PM

Skrbno načrtovanje bo obrodilo sadove in ustvarili boste sanjski zunanji prostor. Potke, razsvetljava, rastline, pergole, fontane … so elementi, ki bodo poudarili dizajn vašega vrta, a le v primeru, če se bodo elementi dopolnjevali in bodo izbrani v odnosu do drugih. Ali je vrt urejen neformalno ali formalno, moderno ali klasično, vsak stil vam omogoča dovolj ustvarjalnosti.

Pri ureditvi vrta ne pozabite na otroke. Peskovnik, gugalnica in tobogan so elementi, ki vrt spremenijo v zunanji prostor, ki je prijazen do otrok. Samo vaša denarnica in velikost vrta sta vaši omejitvi pri izbiri zunanjih igral, a tudi skromen proračun bo zagotovil zabavno mesto za vaše otroke ali vnuke.

Oglejte si zanimive ideje in ustvarite popolno igralno zatočišče na prostem za svoje otroke. Pri načrtovanju in izvedbi vam želimo obilo zabave!

Peskovniki so najrazličnejših oblik.

Peskovnik in gugalnica poskrbita za otroško veselje na vrtu.

Če sta vrt in proračun večja, lahko vključite v podobo vrta najrazličnejša igrala in plezalne stene.

Otroci se radi skrivajo v hišicah. Hišica je lahko le šotor iz rjuhe ...

... ali pa pomanjšana hišica na drevesu, ki ima vrata in okna, ograjo in stopničke. Če boste hišico opremili še z majhno kuhinjo, lončki in kakšno udobno blazino, boste ustvarili sanjski igralni svet. Če je hišica dvignjena od tal, ne pozabite na varnost!

Otroci bodo veseli tudi table in risanja s kredami ...

... ter vrtnarjenja v majhnih zabojčkih.

Še dve ideji sta nas navdušili. Majhen vrt, ki je oblikovan kot tekaška steza, bo ukrotil odvečno otroško energijo, saj so majhni otroci radi dirkalni avtomobili, potka pa je idealna tudi za vožnjo s skirojem ali poganjalcem.

Že nekaj curkov vode poskrbi za obilo otroške zabave in cviljenja.

Foto: www.architectureartdesign.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki