Ambient

Les, minimalizem in neskončni bazen v vikend hiši

Les, svež izraz, jasne in čiste linije ter površine, sodobna lahkotnost konstrukcije, neskončni (infinity) bazen in čudovit razgled proti stockholmskemu arhipelagu – kaj več si lahko oseba še želi od vikenda? Arhitekt Andreas Martin-Löf je imel majhno parcelo v strmem pobočju, na njej pa staro zgradbo, potrebno obnove. Končni rezultat prenove ni samo lahko, elegantno zatočišče, temveč vikend hiša, ki izkazuje tradicijo skandinavske preprostosti in minimalizma, visoko kakovost bivalnih prostorov in sodobno svežino oblikovanja.

Ambientdizajn 9/29/2015, 7:47 AM

Obsežna uporaba svetlega lesa in naravnih materialov, nezahtevna dvonadstropna arhitekturna konstrukcija, ki je postavljena tako, da ne moti naravne krajine in razgleda ter ročno izdelana in trajnostna ureditev hiše – vse govori o ljubezni in predanosti ne samo hiši, temveč tudi okolju in naravnim danostim.

Združevanje stekla, jekla, lesa in betona ter paleta materialov, ki je surova in razmeroma preprosta ter se razlikuje od sten iz vezanega lesa in marmorja, do podrobnosti iz polirane medenine, ki dajo prostorom resnično eleganten in moderen pridih, vendar na skromen, ne domišljav način.

Lokalni viri in pripravljeni stavbni elementi, vključno z ročno izdelanimi okni in vrati, obloge iz vezanega lesa in lesene police v dnevni sobi dodajo čar in sodoben izraz trajnosti. Terasa ovija hišo, panoramska okna pa ponujajo čudovit razgled proti okoliškim hribom in gozdovom in zagotavljajo obilo naravne svetlobe, ki jo spretno odbijajo materiali in barvna paleta notranje opreme.

Kopanje v kristalni vodi neskončnega bazena je verjetno božanska izkušnja, ko te obdaja neokrnjena narava! S svojo minimalistično, svetlo in sodobno notranjostjo, s preudarno eleganco arhitekturne konstrukcije in lokacijo ta vikend hiša sredi narave nudi resnično sproščujočo, lepo in popolno izkušnjo.

Oglejte si tudi

Bungalov z dinamičnim vzdušjem za povezanost ... z naravo. Morda se na prvi pogled zdi kot modernistični dvonadstropni bungalov, vendar ko pokukate v notranjost, vas pozdravi neverjetna preobrazba petih sodobnih prostorov s svežim, dinamičnim vzdušjem. Projekt je zasnoval nemški arhitekturni duo Arnhard in Eck kot svoj počitniški dom, da bi bila povezana z naravo.

Foto: www.interiorzine.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki