Ambient

Majhno razkošno stanovanje na zgolj 40 m2

Tomáš Belica iz Tolicci Design Studia je zasnoval majhno razkošno stanovanje, ki se nahaja v Bratislavi na Slovaškem – trendovska notranjost je polna kontrastnih elementov. Skromnih 40 m2 bivalne površine je Tomáš Belica spremenil v prijetno mesto za bivanje.

Ambientdizajn 9/24/2015, 12:01 AM

Majhen hodnik popelje lastnika in njune obiskovalce neposredno v odprt dnevno-bivalni prostor, v katerem se nahajata dnevna soba in moderna bela kuhinja. Minimalistična notranja oprema ohranja prostor zračen in odprt. 

Moderna kuhinja je dobro izkoriščen prostor. Da bi prostor ostal zračen in prehoden, so se lastniki odpovedali klasični jedilni mizi in raje izbrali zajtrkovalni prostor za dva, ki zaradi svoje steklene noge skoraj izgine.

Vse omare so načrtovane kot vgradne omare, ki so poravnane z zidovi, da ne posegajo niti v prostor niti v naravno svetlobo, ki prihaja skozi strešno okno. Okno je narejeno po meri, da se ujema s širino dveh visokih omar. Medeninaste svetilke dopolnjujejo zajtrkovalni pult in so element razkošja.

Optična prevara in kontinuiteta dizajna - v kuhinji se za temnim lesenim pasom skrivajo viseče omarice, medtem ko je v dnevni sobi enako visok pas zgolj leseni opaž.

Iz kuhinje vodijo vrata iz satiniranega stekla v spalnico. Spalnica je opremljena samo s posteljo in z garderobno omaro, a vseeno je prostor razkošen, za kar poskrbijo mehka preproga, vzglavje iz kaljenega stekla, zlata stena ter LED-osvetlitev. Dnevna soba in spalnica imata izhod na skupen balkon. 

Kopalnica je brez naravne svetlobe, a oblikovalec je v steni, ki mejita na kuhinjo in dnevno sobo, vgradil dve fiksni okni iz satiniranega stekla, skozi kateri prihaja naravna svetloba. Vtis okna poudarjajo zavese v kopalnici, zlati detajli pa se ponovijo tudi v tem prostoru. Črni prodniki so elegantna in razkošna izbira, ki prinaša naravo in Daljni Vzhod v kopalnico. Simetrija in naravni materiali ustvarjajo razkošen prostor, poln harmonije.

Foto: www.interiorzine.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Vrt, terasa, urejanje okolice