Ambient

Moderna lesena hiša Casa Pré de Sura

Moderna lesena hiša Casa Pré de Sura se nahaja na strmem pobočju v kraju San Martino in Badia v Italiji in ima razgled na hribovito okolico. Moderna lesena hiša je upoštevala značilnosti starih kmečkih hiš, ki jih je sodobna arhitekturna interpretacija združila s sodobnimi bivalnimi zahtevami. Moderno leseno hišo je leta 2010 zasnoval avstrijski arhitekturni biro Casati.

Ambientdizajn 11/26/2015, 8:04 AM

Moderna lesena hiša ima leseno strukturirano fasado na zunanji strani in apnenčaste stene v notranjosti. Lastniki so izbrali grob apnenčast omet, ker dobro absorbira vlago iz zraka. Poudarjeni okvirji oken izstopajo iz lesenega pročelja in gledajo tako proti goram kot tudi proti Castellu di San Martino, majhnemu gradu na bližnjem hribu.

Moderna lesena hiša predstavlja edinstveno zasnovo, ki ustvarja povezavo z okoliško pokrajino. Leseno hišo dopolnjuje še večnamenski prostor z garažo, ki je zgrajen kot skedenj, med zgradbama pa je nastal velik raven prostor, ki je sredi hribovite okolice še kako dobrodošla pridobitev, družina pa novonastali prostor izkorišča kot vrt oziroma teraso. Zunanji prostor je neposredno povezan z moderno kuhinjo in jedilnico.

Tla v sodobni jedilnici so iz poliranega betona, za jedilno mizo pa so arhitekti pomešali moderne Vitrine stole s tipičnimi kmečkimi stoli. Če ste obiskali letošnji pohištveni sejem, ste morda opazili kmečke stole z gorenjskim motivom iz Stolarne v sveži barviti različici, ki so nadvse primerni za opremljanje ambienta v skandinavskem oziroma eklektičnem stilu, ko združimo moderno in rustikalno notranjo opremo v novo celoto.

Preberite še: V minimalistično stanovanje se vrača les

V moderno opremljenih prostorih ne manjka kmečka peč - kamin za hladne dni.

Okno v spalnici se vzpenja preko strehe in osvetljuje vzglavje postelje, majhno okno pri vznožju postelje pa je namenjeno majhnim 'škratom'. 

Navdih:

V Švici, v kraju Medeglia se nahaja minimalistična hiša, vila Montebar. Hišo je leta 2015 zasnoval Jacopo Mascheroni iz podjetja JM architecture. Ustvaril je hišo, ki je del narave in ki ob mraku skoraj izgine. Več v članku Hiša, ki je del narave in ob mraku skoraj izgine

Multiplan arhitekti so na Katarini zasnovali sodobno hišo, ki združuje sodoben način življenja z izjemno naravno okolico v neposredni bližini Ljubljane in dinamičnega mestnega življenja. Naj vas začara sodobna gozdna vila z odprtim tlorisom. Več v članku Multiplan arhitekti: sodobna hiša na Katarini.

Sodobno kočo, ki se nahaja v Valaisu v Švici, je leta 2011 popolnoma prenovilo podjetje Ralph Germann Architectes. Več v članku Hlev, ki je postal sodobna koča.

Na Češkem se nahaja naslednja sodobna nizkoenergijska lesena počitniška hiša. Leta 2013 jo je zasnovalo podjetje ASGK Design. Hiša se imenuje Zilvar, nahaja pa se na obrobju majhne vasi na vzhodu Češke, obkrožena s polji in z gozdovi. Želja naročnika je bila nizkoenergijska lesena hiša z odprtim tlorisom, ki bo povezala vse tri družinske člane, ki bo idealna za celoletno bivanje, znotraj in zunaj hiše pa bo čutiti neposreden vpliv okoliške narave. Več v članku Sodobna nizkoenergijska lesena hiša na podeželju.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Naredi sam, DIY, pohištvo iz palet