Ambient

Moderna pritlična hiša z leseno fasado in sodobnim interierjem

V kraju Neveklov na Češkem se nahaja moderna pritlična hiša, ki jo je leta 2017 zasnoval Atelier Kunc Architects. Moderna hiša je nastala z osnovno, arhetipsko obliko družinske hiše z dvokapno streho. Z vidika zgradbe sta to dve stavbi z isto, vendar razgibano streho ter nadstreškom, ki sta povezani s panoramskimi vrati.

Ambientdizajn 5/31/2018, 9:07 AM

Glavni motiv koncepta moderne hiše je povezava notranjosti z zunanjostjo preko panoramskih oken in terase. Hiša je zelo zračna, na dveh mestih odprta do strehe, ki ponuja številne poglede na velik vrt.

Barve so minimalistične. Hiša je zunaj skoraj črna, v notranjosti pa je pretežno bela. Inspiracija za nevtralno barvno paleto je bila Skandinavija. Podrobnosti in pohištvo prinesejo barvne poudarke v interier, medtem ko kamin, les in številni dodatki ustvarjajo vzdušje.

V interierju bele deske prekrivajo strop, stene so bele, tla so iz betonskega estriha, v kopalnici pa najdemo dekorativno belo-črno keramiko. Po meri oblikovano pohištvo je kombinacija belih lakiranih MDF plošč in naravno oljenega hrasta. Podrobnosti pa so kontrastno črne. 

Hiša stoji sredi sadovnjaka in je zasnovana tako, da se vključi v vrt v vseh letnih časih. Pri oblikovanju so oblikovalci namenoma vključili nepopolnosti - lesena fasada bo sčasoma dobila patino in bo postala siva, trava in travniške rože rastejo malo divje in vse to se bo zlilo v organsko celoto.

Moderna hiša je zgrajena kot lesena montažna hiša. Fasado, vključno z nadstreškom, prekrivajo ožgane macesnove deske, obdelane po japonski tehniki. S prikritim žlebom so arhitekti poudarili minimalistični videz hiše. 
Foto: Jan Vrabec, www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki