Ambient

Moderna pritlična hiša z leseno fasado in sodobnim interierjem

V kraju Neveklov na Češkem se nahaja moderna pritlična hiša, ki jo je leta 2017 zasnoval Atelier Kunc Architects. Moderna hiša je nastala z osnovno, arhetipsko obliko družinske hiše z dvokapno streho. Z vidika zgradbe sta to dve stavbi z isto, vendar razgibano streho ter nadstreškom, ki sta povezani s panoramskimi vrati.

Ambientdizajn 31.5.2018, 9:07

Glavni motiv koncepta moderne hiše je povezava notranjosti z zunanjostjo preko panoramskih oken in terase. Hiša je zelo zračna, na dveh mestih odprta do strehe, ki ponuja številne poglede na velik vrt.

Barve so minimalistične. Hiša je zunaj skoraj črna, v notranjosti pa je pretežno bela. Inspiracija za nevtralno barvno paleto je bila Skandinavija. Podrobnosti in pohištvo prinesejo barvne poudarke v interier, medtem ko kamin, les in številni dodatki ustvarjajo vzdušje.

V interierju bele deske prekrivajo strop, stene so bele, tla so iz betonskega estriha, v kopalnici pa najdemo dekorativno belo-črno keramiko. Po meri oblikovano pohištvo je kombinacija belih lakiranih MDF plošč in naravno oljenega hrasta. Podrobnosti pa so kontrastno črne. 

Hiša stoji sredi sadovnjaka in je zasnovana tako, da se vključi v vrt v vseh letnih časih. Pri oblikovanju so oblikovalci namenoma vključili nepopolnosti - lesena fasada bo sčasoma dobila patino in bo postala siva, trava in travniške rože rastejo malo divje in vse to se bo zlilo v organsko celoto.

Moderna hiša je zgrajena kot lesena montažna hiša. Fasado, vključno z nadstreškom, prekrivajo ožgane macesnove deske, obdelane po japonski tehniki. S prikritim žlebom so arhitekti poudarili minimalistični videz hiše. 
Foto: Jan Vrabec, www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Prenovljeno dvosobno stanovanje v Moskvi

Sodobno stanovanje, ki se nahaja v Moskvi, je preuredilo podjetje Kerimov Architects. Preurejeno dvosobno stanovanje se nahaja v zgradbi iz leta 1959. Več

Moderno stanovanje z barvito sedežno garnituro v dnevni sobi

Sodobno stanovanje, ki se nahaja v Bariju v Italiji, je leta 2018 oblikoval Davide Tarricone. Središče prostornega družinskega doma je dnevna soba z barvito modularno sedežno garnituro, katere postavitev lahko poljubno spreminjajo in urejajo. Več

Sodoben prizidek z dnevno sobo in strešno teraso

V New Yorku se nahaja moderno stanovanje, ki mu opečnate stene in visoki stropovi dajejo vzdušje lofta. Podjetje Oda New York je prenovilo stanovanje, pri tem pa so izkoristili lego stanovanja in zgradili novo dnevno sobo v prizidku s strešno teraso. Več

Minimalistična prenova kmečkega poslopja za mlada lastnika

V Italiji se nahaja tale minimalistično prenovljena tradicionalna vrstna hiša, ki so jo prenovili po načrtih arhitekta Salvatoreja Pellitterija. Bi verjeli, da je bil nekoč zadnji del tradicionalne hiše kmečko poslopje, mlada lastnika pa sta v zgradbi in lesenem ostrešju videla velik potencial, ki skupaj z minimalističnimi posegi ustvarja sodoben interier, primeren za sodobno bivanje. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki