Ambient

Monokromatska barvna paleta meščanskega stanovanja

Monokromatska barvna paleta notranje opreme v meščanskem stanovanju sredi Stockholma je elegantna, umirjena, a hkrati zelo šik. Ohranjene izvirne značilnosti meščanskega stanovanja so izjemne, da ne omenjamo visokih oken, ki omogočajo prehajanje naravne svetlobe, zaradi česar je stanovanje zračno in svetlo. Preverite, ali bi lahko živeli v meščanskem stanovanju, katerega značilnost je monokromatska barvna paleta.

Ambientdizajn 11/23/2015, 11:04 PM

Meščansko stanovanje se nahaja v Östermalmu v središču Stockholma v zgradbi iz leta 1800, ki je ohranila čar in eleganco obdobja. Prostorno meščansko stanovanje ima za slovenske razmere skoraj nepredstavljivih 286 kvadratnih metrov.

Stanovanje ima poleg glavnih bivalnih prostorov še tri spalnice, kopalnico, stranišče, garderobno sobo in pralnico, pri prenovi pa so upoštevali visoke standarde izdelave in kakovostne materiale. Prenova je ohranila vse izvirne arhitekturne značilnosti, večinoma pa tudi razporeditev prostorov. Visoka okna, dvojna vrata in čudovite štukature na stropu dajejo domu edinstven značaj.

Monokromatska barvna paleta ustvari pomirjujoče in mirno okolje. Enobarvni prostori so preprosti, vendar prefinjeni. Z izbiro monokromatske barvne palete lahko poenotite vse elemente in notranjo opremo. Monokromatsko pomeni, da vzamete eno osnovno barvo, nato pa ustvarite celo paleto različnih odtenkov, ki jih je mogoče ustvariti iz izvirnika. Monokromatsko barvno paleto lahko dopolnite z drugo nevtralno barvo. Belo-črni poudarki dajo prostorom eleganco in pridih klasičnega. Več v članku Zakaj izbrati monokromatsko barvno paleto.

V predsobi obiskovalce pozdravi prostoren hodnik s shranjevalnim prostorom in straniščem. V tri glavne med seboj povezane bivalne prostore vodijo dvojna vrata. Prostori so dobro osvetljeni z naravno svetlobo, ki prodira skozi visoka okna. Glavne bivalne prostore prekriva svetel parket, ki v prostoru ustvari občutek topline. Glavni bivalni prostori vključujejo dnevno sobo, jedilnico in kuhinjo z zajtrkovalnim kotičkom. Kuhinja je središče stanovanja, saj povezuje družabni del stanovanja s spalnim delom. 

V glavni kopalnici prevladuje marmor. Dvojni umivalnik, tuš in kad so odlična sprostitev po napornem delu.

Majhen balkon je obrnjen na notranje dvorišče – atrij in je udoben zunanji prostor, kjer se lahko lastniki sprostijo in naužijejo svežega zraka!

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Vrt, terasa, urejanje okolice