Ambient

Pametne shranjevalne rešitve večajo majhen prostor

Podjetje h2o ARCHITECTES je v Parizu zasnovalo in prenovilo podstrešno stanovanje družine Arsenal. Podstrešno stanovanje je zanimiv projekt, ki prikazuje domiselne oblikovalske rešitve, ki so se osredotočile na pametne shranjevalne rešitve, ki izkoristijo prav vsak centimeter prostora, ki je na voljo, hkrati pa celo povečajo majhen prostor.

Ambientdizajn 23.10.2015, 8:06

Družinsko podstrešno stanovanje se nahaja na podstrešju stavbe Haussmannian, kjer so bili nekoč prostori služabnikov. Tloris mansardnega stanovanja temelji na treh zaporednih bivalnih prostorih. Vsak od teh prostorov ima značilno usmeritev, in sicer vzhodno, zahodno in južno.

Dnevno-bivalni prostori so odprti, ločeni le s knjižnimi policami, ki sledijo naklonu strehe. Najrazličnejši shranjevalni prostori se nahajajo po celotnem stanovanju. Arhitekti so izkoristili vse niše in prostore pod poševno streho.

Skromne dimenzije družabnega območja vizualno povečujejo diagonalne črte. Bela barva na lesu in ometu prav tako prispeva k občutku večjega prostora. Pohištvo in tla iz hrastovega lesa prinašajo toplino v notranjost, medtem ko knjižne police dajejo občutek domačnosti.

Kuhinja je popolnoma integrirana v odprti tloris pariškega podstrešnega stanovanja.

Ne spreglejte:

Ste kdaj živeli v dvoje v majhnem stanovanju, ki je merilo samo 27 kvadratnih metrov? Naslednje majhno stanovanje je opremil arhitekt Brad Swartz, da je primerno za bivanje para. V dizajn je na ustvarjalen način vključil shranjevalni prostor in omogočil pretok prostora brez ovir. Ker je bilo stanovanje pred prenovo en sam prostor, je bilo potrebno veliko dela in ustvarjalnosti, da se je stanovanje funkcionalno 'razširilo' v enosobno stanovanje. Več v članku Majhno stanovanje: funkcionalnost z drsnimi vrati.

Foto: www.freshome.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Novo stanovanjsko naselje hiš in stanovanj v Oslu na Norveškem

Navdihujoče naselje enodružinskih hiš in sodobnih stanovanj bodo zgradili v Oslu na Norveškem, načrti in vizualizacije pa so delo arhitekturnega biroja Reiulf Ramstad Architects. Arhitekti so zasnovali novo stanovanjsko območje, ki združuje zgodovinske stavbe z novimi zgradbami na privlačen in inovativen način. Več

Majhno stanovanje je lahko tudi lepo

Pomirjujoč ambient hongkonškega majhnega stanovanja, v katerem biva mlad švicarski par, se sklicuje na razpoloženje in občutek švicarske brunarice, sodobno ureditev pa prepleta z azijskimi podrobnostmi in preprostostjo. Projekt, ki ga je zasnovala mlada arhitekturna ekipa Bean Büro, je vključil prenovo majhnega stanovanja v stavbi iz 19. stoletja v starem delu Hong Konga. Več

Rustikalna počitniška hiša z vzdušjem preprostega bivanja

Podjetje Hoedemaker Pfeiffer je ob jezeru Chelan v Washingtonu zasnovalo počitniško rustikalno hišo. Počitniški dom je bil zasnovan za sodobno, preprosto življenje, ki ga navdihuje taborjenje in bivanje na prostem. Več

Sodobna družinska hiša v peščenih in rjavih odtenkih

Hišo v Palangi v Litvi so prenovili v sodobno družinsko hišo po načrtih Ramunasa Manikasanda in Valdasa Kontrimasa. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi