Ambient

Pisarna in delovno okolje v brezčasnem dizajnu

V San Franciscu v Kaliforniji (ZDA) se nahaja ta sodobna pisarna, ki jo je leta 2014 zasnovalo podjetje Feldman Architecture. Arhitekturna prenova je preoblikovala pisarne hitrorastočega tehnološkega podjetja v delovne prostore z jasno zasnovo ter toplo, lahkotno, minimalistično notranjo opremo. Nastala je pisarna in delovno okolje v brezčasnem dizajnu.

Ambientdizajn 11/17/2015, 8:53 AM

V starih časih so bili pisarniški prostori pregrajeni na enak način, ne glede na to, s čim se je podjetje ukvarjalo. Novozaposlenim so pripadale pisalne mize s pregradami, srednji menedžment je imel pisarne z vrati, top menedžmentu pa je pripadal tudi razgled. Danes postaja takšna ureditev stvar preteklosti v korist velikih in odprtih prostorov. Več v članku Psihološki vplivi delovnega okolja.

Ali je delovni prostor sploh pomemben, dokler je delo opravljeno? Narobe. Izkazalo se je, da ima delovno okolje podjetja velik vpliv na poslovanje. Dizajn prostora odločilno vpliva na vse – na izvajanje nalog, hitrost in zadovoljstvo zaposlenih. Ste vedeli, da izbira barve vpliva na uspešnost, da zaobljene oblike spodbujajo sodelovanje, da dekorativni predmeti osrečujejo in da prava temperatura v delovnem okolju zmanjšuje napake. Več v članku Vpliv delovnega okolja na storilnost.

Arhitekturna prenova je preoblikovala pisarne hitrorastočega tehnološkega podjetja v delovno okolje z jasno zasnovo ter toplo, lahkotno, minimalistično notranjo opremo.

Delovni prostori podjetja se nahajajo v zgodovinski zgradbi. Vse omejitve in določila zaščitene zgradbe so arhitekti sprejeli in jih spretno vključili v organizacijo in dizajn novih prostorov. Strukturni betonski stebri ločujejo hodnik, obdan z lesom, od zastekljenih pisarn in večjih skupnih delovnih prostorov.

Zaposlene in obiskovalce najprej pozdravi sprejemni prostor z zeleno steno (navpičnim vrtom), nato pa jih hodnik, obdan z lesom, popelje do osrednjega prostora s pisarnami, kjer umirjena paleta lesa, belo jeklo in steklo ustvarjajo brezčasno in toplo delovno okolje z osrednjim bivalnim in večnamenskim delovnim prostorom.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Dnevne sobe, jedilnica