Ambient

Pisarna v vintage stilu: novo sobiva s starim

V Moskvi se nahaja pisarna, ki jo je leta 2015 zasnoval A3 Interior Design Studio v elegantnem vintage stilu. Pisarna se nahaja v starejši meščanski zgradbi, zato arhitekti niso spreminjali njenega značaja, očitne pomanjkljivosti pa so spremenili v dekorativne elemente.

Ambientdizajn 4/4/2016, 9:59 AM

Arhitekti so z majhnim proračunom preobrazili nekdanje stanovanje v pisarniške prostore, zato se niso ukvarjali z vsako razpoko, oluščeno barvo, poskrbeli pa so, da so te nepravilnosti postavljene simetrično. Tako je videti, da so nepravilnosti, na primer starinska dvokrilna vrata, na katerih se je deloma oluščila barva, premišljene oblikovalske poteze, ki so del dizajna. Prostorna predsoba se odpira v glavne prostore, kjer sta iz nekdanje jedilnice in dnevne sobe nastali glavni pisarni, reciklirali pa so tudi pohištvo, ki so ga dobili skupaj s stanovanjem. 

Individualnost s pomočjo sive barve

Siva je prilagodljiva barva, ki ustreza skoraj vsakemu prostoru, razpoloženju in notranji opremi. Je sodobna in malce ostra, kljub temu pa brezčasna in klasična. Siva je res nevtralna barva. Njen izraz lahko sega od vsakodnevne elegance do zelo izbrane podobe. Lažji, mehkejši odtenki imajo bolj ženstveni izraz, temnejši, težji odtenki pa imajo bolj moški učinek. Združevanje različnih odtenkov sive barve ustvari večplastni učinek.

Odtenki sive barve so zelo zapleteni, ker odtenki in podtoni prevzamejo odtenke rožnate, modre, vijolične in zelene barve. Vsi ti podtoni dodajo zahtevnost in energijo. Najrazličnejši odtenki sive se prilagodijo različnemu načinu življenja, mestu ali osebnosti. Siva ponuja mnogo globljo dimenzijo kot druge nevtralne barve.  

Siva z vsemi odtenki zadosti vsem okusom, pa naj bo klasičen, tradicionalen, eklektičen ali moderen. Ali ste po duši zbiralec ali zaprisežen minimalist, zadržani ali družabni, so vam ljubše mehkejše, mirnejše ali drznejše barve – tudi za vas se najde pravi odtenek sive. 

Več v članku Zakaj prepleskati stene v sivo?

Mi smo navdušeni nad vintage podrobnostmi, Ikeinimi klasičnimi kosi ter dizajnerskim pohištvom iz Vitre. Ste tudi vi enakega mnenja?

Navdih: Siva barva je nova črna! Siva je povsod, Katere so top nevtralne barve?

Kovinsko podnožje šivalnega stroja so arhitekti reciklirali in iz njega naredili veliko pisalno mizo.

Drugačna pisarna potrebuje neobičajno čajno kuhinjo.

Navdih:

Verjetno je zelo malo direktorjev, ki s takim žarom in vnemo sami zasnujejo prenovo in opremo delovnih prostorov, kot je to storil Miha Lavtar, direktor programerskega podjetja Optiweb. Miha se zaveda, da če ni sprememb, ljudje zapadejo v rutino in da se kreativnost ne rojeva sredi pustih in dolgočasnih delovnih prostorov, zato je v interier novih prostorov vnesel precej Googlove filozofije in kreativnosti. Prenova delovnega okolja je bila njegova največja in zagotovo ena pametnejših poslovnih odločitev, a na prvem mestu so še vedno sodelavci, ki jih je sprejel v ekipo. In če fajn ekipa dela v fajn prostorih, nastane pozitivna energija, ki gore premika. Več v Fajn prostori + fajn ekipa = pozitivna energija.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki