Ambient

Počitniški apartma, ki je kot razkošna brunarica

Leta 2013 je Angelo Pozzoli v Vazu v Švici opremil počitniški apartma kot razkošno brunarico.

Ambientdizajn 8/11/2015, 9:16 AM

Počitniški apartma se nahaja v večstanovanjski zgradbi, vendar v notranjosti apartmaja vlada vzdušje, ki ga najdemo v razkošni koči. Arhitekt se je posvetil vidnemu lesenemu ostrešju, lesenim stenskim oblogam ter drugim bogatim materialov, ki pričarajo toplino in razkošje. Pri ustvarjanju interierja brunarice sta zelo pomembno vlogo imela tudi tekstil in (umetno, pravo) krzno.

Območje sedežne garniture zaokrožata kamin in unikatna klubska mizica, narejena iz rezin drevesnega debla. Če ste zelo ustvarjalni ali varčni, lahko sami izdelate edinstveno kavno mizico iz drevesnega štora.

Počitniški apartma ima spalnico s kopalnico ter še ločeno sobo in kopalnico. Arhitekt je uporabil les tudi v kopalnici.

Druga kopalnica s svojim navdihujočim napisom nad ogledalom spodbuja svoje smučarske stanovalce z zmagovalnim razmišljanjem.

V tej večstanovanjski zgradbi, zgrajeni v tradicionalnem stilu, se nahaja počitniški apartma.

Navdih:

Hlev, ki je postal sodobna koča: Sodobno kočo, ki se nahaja v Valaisu v Švici, je leta 2011 popolnoma prenovilo podjetje Ralph Germann Architectes.

Sodobna rustikalnost, stanovanje v alpskem stilu: Zasebni apartma v alpskem stilu se nahaja v Rougemontu v Švici, ki spada pod svetovno znano smučišče Gstaad.

Moderna koča, ki je v stalnem stiku z naravo: Preprosto zasnovan dom je v tem brzečem tempu še kako pomemben. To dokazuje moderna koča oziroma enonadstropna lesena hiša v Sagaponacku, vasi v mestu Southampton v bližini New Yorka.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Naredi sam, DIY, pohištvo iz palet