Ambient

Prenova hiše in notranje opreme v retro stilu

Leta 2014 je podjetje Yamamar Design prenovilo in osvežilo to neverjetno enodružinsko hišo, ki se nahaja na Berkeley Hillsu v Kaliforniji. Ker sta hiša in notranja oprema iz 50. let prejšnjega stoletja že pred prenovo izžarevali retro stil, so se lastniki odločili, da stil ohranijo, hišo osvežijo in posodobijo, predvsem pa ambient odprejo naravni svetlobi.

Ambientdizajn 11/26/2015, 10:41 AM

Največjo funkcionalno spremembo je doživela dnevna soba, saj je pred prenovo imela na sprednji strani zgolj dve majhni okni, zadnja stran pa je bila zaprta. Arhitekti so pogumno odprli pročelje na obeh straneh dnevne sobe. Na sprednji strani so drsno stekleno steno zaščitili z varnostno ograjo, s stekleno steno na zadnji strani pa so dnevno sobo odprli na dvorišče in vrt. Naravna svetloba je preplavila dnevno sobo.

Dnevna soba, kuhinja in jedilnica so preprosto oblikovani ambienti, ki so jih opremili z notranjo opremo čistih linij. Ker so se arhitekti osredotočili na enostavne oblike v retro stilu, so vizualno zanimivost vnesli na drugačen način.

Izbrali so nekaj dekorativnih predmetov, ki so moderni ali imajo geometrijsko estetiko, še posebej skrbno pa so izbrali svetila, ki s svojo obliko in z zlatimi kovinskimi deli ohranjajo retro stil in eleganco 50. let. 

Dizajn iz sredine prejšnjega stoletja vnaša zanimivost z vključevanjem majhnih količin pastelnih barv. S ščepcem rumene barve na sedežih so povezali retro stil dnevne sobe in kuhinje. 

Ali veste, da je pastelno zelena barva nova nevtralna barva? 

To je mehka barva, ki doda poudarek nepričakovanega, kljub temu pa ostaja nevtralna. Nova nevtralna zelena se lepo dopolnjuje z vsemi slogi, od shabby šika, minimalizma do retro stila. Več o top nevtralnih barvah v članku Katere so top nevtralne barve.

Navdih:

Podjetje Versaform je v Singapurju zasnovalo barvito retro stanovanje. Več v članku Barvito retro stanovanje.

Pohištveni stajling za elegantno retro dnevno sobo

13 idej za domačo pisarno v retro stilu

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki