Ambient

Siva barva, marsala, teksture za čaroben interier

V središču Kijeva v Ukrajini se nahaja elegantno sodobno stanovanje, ki sta ga zasnovala Irina Dzhemesyuk in Vitaly Yurov. Prevladujoča siva barva, nekaj drobcev marsale in bogate teksture lesa ustvarjajo čaroben interier odprtega tlorisa, ki je trenden, funkcionalen, kljub temu pa eleganten, brezčasen, prijeten in udoben.

Ambientdizajn 12/23/2015, 9:35 AM

Arhitekta Irina Dzhemesyuk in Vitaly Yurov sta v prostornem stanovanju odstranila vse nepotrebne stene, da je nastal dnevno-bivalni prostor odprtega tlorisa, v katerem se nahaja kuhinja s kuhinjskim otokom, dnevna soba, območje z dodatnim kavčem - dnevno posteljo, jedilnica in domača knjižnica. Preplet svetlih in temnih odtenkov, v katerih prevladuje siva barva, ter notranja oprema izčiščenih linij, ustvarjajo sodoben interier, ki lastnikom nudi prijetno bivalno okolje in prostor za sprostitev in počitek.

Navdih: Interierji z dramatičnimi temnimi zavesami

Poleg glavne sedežna garniture, ki stoji sredi odprtega prostora pred televizijo, se ob strani nahaja še manjša sedežna garnitura, ki jo lastniki uporabljajo kot dnevno posteljo. Namesto z barvami in barvnimi poudarki sta arhitekta prostor okrasila s teksturami. Različno velike lesene plošče na eni steni so neobičajna umetnina, ki interier okrasijo in ga napolnijo z rustikalno toplino. Verjetno že veste - siva barva in grobe lesene teksture so čudovita kombinacija.

Mešano, a ujemajoče je načelo, ki sta ga arhitekta uporabila v notranji opremi jedilnice. Oglate oblike mehčajo zaobljene oblike, trde materiale (les in jeklo) tekstil, da je prostor prijeten in lahkoten.

Navdih: Kako okrasiti interier z visečo svetilko Aim Flos, Najboljši dizajnerski izdelki leta 2015

Nasproti jedilnice oz. za kuhinjsko steno se nahaja knjižnica z udobnim bralnim kotičkom. Sivo barvo sta arhitekta dopolnila z marsalo, barvo leta 2015. Marsala je naravno robusten odtenek, ki obogati naše misli, telo in dušo, zato je zelo primerna za domačo knjižnico.

Navdih: Marsala je barva leta 2015, Marsala, barva leta 2015, v moderni hiši

Stanovanje ima dve spalnici. V obeh spalnicah prevladuje siva barva in bogate teksture lesa in stenskih oblog, temne barve pa so uravnotežene z bež in svetlo sivimi odtenki, zato sta prostora elegantna, prijetna in svetla.

Drugi spalnici sta arhitekta pridružila balkon in spremenila njegov namen. Balkon je postal domača pisarna, drsna vrata pa ločujejo ali povezujejo različna območja v spalnici. 

Razkošna kopalnica, polna marmorja in lesenih tekstu ter okrašena s skrito razsvetljavo, je značilnost arhitekturnega para Dzhemesyuk in Yurov. 

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki