Ambient

Sodoben interier v klasičnem pariškem stanovanju

Saint Germain des Pres je zasebno stanovanje, ki se nahaja v Parizu. Pariško stanovanje je stilska in elegantna mešanica tradicionalnih elementov ter sodobnega interierja in notranje opreme. Naj vas navduši sodoben interier v klasičnem pariškem stanovanju.

Ambientdizajn 11/5/2015, 1:54 PM

V francoskih interjerjih je vedno mogoče začutiti dotik klasičnega in eklekticizma.

Znano je, da imajo Francozi poseben je ne sais quoi, ko gre za modo in slog. Preprosto povedano – Parižani vedo, kako se je treba obleči. Ne vemo, zakaj so bili blagoslovljeni s takim talentom, vendar se zdi, da se ne spoznajo samo na modo, ampak znajo 'obleči' tudi notranjost svojega doma.

Francoski ambienti so elegantno navrženi skupaj in so mešanica vsega. Domovi imajo podcenjeno eleganco, ki je vabeča in nas vabi, da malo posedimo in pokramljamo – to lahko primerjamo z nonšalantno kretnjo, s katero si Parižanke zavežejo šal okoli vratu ... Več o francoskem notranjem opremljanju in francoskem stilu.

Prostoren hodnik so arhitekti spremenili v sprejemnico, hotelsko avlo,  klubsko sobo, kavarno, knjižnico, pri tem pa so v prostor nadvse uspešno prenesli čar in vzdušje pariških ulic.

Z ulice stopiš naravnost v jedilnico in dnevno sobo. Razkošen dnevno-bivalni prostor navdušuje z bogatimi modro-zelenimi odtenki, medeninastimi poudarki in s klasičnimi štukaturami okrašenimi stenami in stropom. 

Francoska okna, vintage ogledala in lestenci - francoški šik, ki je preprosto šik.

V moderni kuhinji znova začutimo utrip mesta ...

Dve spalnici sta intimni in elegantni, arhitekti pa so združili sodobno notranjo opremo s klasičnim dekorjem. 

Navdih:

YCL Studio je popolnoma prenovil 114 kvadratnih metrov veliko moderno stanovanje s klasičnimi značilnostmi, ki se nahaja v Strasbourgu v Franciji. V stanovanju se je prefinjena staromodna eleganca združila z modernimi oblikami. Oblikovanje funkcionalnega udobja in estetskega bivalnega okolja, ki ohranja izvirne elemente stanovanja, ter interpretacija klasike v sodobni luči je bilo pomembno tako lastnikom kot tudi arhitektom. Oglejte si moderno stanovanje, v katerem je nastala združitev starega in novega. Več v članku Združitev starega in novega v modernem stanovanju.

Foto: www.homedsgn.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki