Ambient

Sodoben prizidek za edvardijansko hišo v Londonu

V Londonu je podjetje Andy Martin Architecture leta 2015 prenovilo edvardijansko hišo, saj so lastniki potrebovali nov dnevno-bivalni prostor. Sodoben prizidek je odmik od izvirnega stila, vendar elegantna dopolnitev edvardijanske hiše, v njem pa so arhitekti uresničili vse sodobne bivalne zahteve in potrebe lastnikov.

Ambientdizajn 1/3/2016, 5:44 PM

Arhitekti so razdelili hišo na dva dela, na zasebno območje, omejeno na zgornja nadstropja izvirne stavbe, ter družabne prostore v sodobnem prizidku. Lastnikom je bilo pomembno, da sta ti dve območji ločeni in da je sodoben prizidek viden že ob vstopu v hišo. Sodoben prizidek iz stekla in aluminija je prostorsko in vsebinsko zelo različen, prav tako pa je tudi vzdušje v njem. 

Navdih: Sončna soba: s soncem obsijan ambient

Novi ambient dnevno-bivalnega prostora v sodobnem prizidku združuje dnevno sobo, moderno kuhinjo s kuhinjskim otokom in jedilnico v odprtem tlorisu ter ima prost pogled na angleški vrt, ker pa je prostor dvovišinski, je povezan preko mehko zaobljenega stopnišča tudi s knjižnico in moderno opremljeno TV-sobo.

Uporabljeni materiali v notranjosti so naravni in beljeni, nekaj elementov notranje opreme pa so arhitekti odeli v živahne barve. Novonastali prostor je zasnovan tako, da je prostor odprt in da so zaradi velikih steklenih površin osvetljeni vsi deli dnevno-bivalnega ambienta.

Zaobljeno stopnišče vodi iz dnevno-bivalnega prostora v prvo nadstropje, kjer so arhitekti v sodobnem prizidku uredili moderno TV-sobo. Prostor je povezan tako s knjižnico kot tudi s prehodom, ki vodi v izvirni del hiše.

V zgornjih prostorih edvardijanske hiše so arhitekti ohranili izvirno podobo in se je prenova posvetila le notranjim oblogam in barvam. Romantične tapete so zamenjale nevtralne barve. Spalni prostori so umirjeni in tihi, v njih pa je le nekaj minimalističnih sodobnih posegov. Spalnica staršev je dobila garderobno sobo, saj so bile stare garderobne omare premajhne in razdrobljene.

Navdih: 10 načinov, kako z barvo popraviti prostor

Navdih ali ideje za ureditev dnevno-bivalnega prostora v sodobnem prizidku najdete v naslednjih člankih:

Sodoben prizidek za vrstno mestno hišo v Londonu

Preobrazba viktorijanskega doma

Sodoben prizidek za viktorijansko hišo

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi