Ambient

Razkošno stanovanje za mlado 4-člansko družino

Luksemburško stanovanje je zasnoval in prenovil ugledni litovski oblikovalski studio Interjero Architektūra. V tem prenovljenem domu so kot značilen oblikovalski podpis uporabljene bogate teksture, grafične podrobnosti, izrazne barve, trendovski oblikovalski elementi in umetniški kosi pohištva, zato si ureditev stanovanja zasluži, da jo raziščemo.

Ambientdizajn 12/11/2017, 8:55 AM

Glavni bivalni prostori so zasnovani v odprtem tlorisu, ki povezuje različna funkcionalna območja družinskega življenja.

Trendna sedežna garnitura v žametu, močnih barv in z vabljivo velikimi površinami je osrednja točka interierja.

Pregrada, zgrajena iz temnih kovinskih okvirjev z grafičnim vzorcem ribje kosti, lesenim furnirjem ter steklom, je fascinanten dekorativni element, ki hkrati funkcionalno ločuje delovni prostor od dnevne sobe. 

Kuhinja je s sivim marmorjem, sodobnimi napravami in toplim lesenim furnirjem razkošna moderna kompozicija. Kuhinjski otok s trendovskim dizajnom in pripadajočo jedilno mizo dopolni to funkcionalno območje. Vsa območja v dnevno-bivalnem prostoru so medsebojno povezana s čudovitim parketom v vzorcu ribje kosti.

Tudi spalnice kažejo izjemno pozornost do podrobnosti, osebnega šarma in umetniških poudarkov.

Otroški sobi sta veseli in elegantni ter izkazujeta umetniški značaj lastnikov. Sanje balerine v mehkih pastelnih barvah za deklico in barve morja za fantovsko sobo.

Eksotično vzdušje glavne spalnice s tropskimi tapetami in bogatim zelenim žametnim vzglavjem ima še vedno klasičen, uravnotežen okvir. Še več idej za tropske tapete najdete v članku 38 tropskih dekorativnih idej za tropsko vzdušje.

Igra tekstur in barv, tako značilna za stil oblikovalca, teče po celem stanovanju in postane neverjetno sveža, zabavna in usmerjena v sodobne trende oblikovanja.

Tudi kopalnica je sodobno urejena z grafičnim črno-belim vzorcem na keramiki, ki je dobro uravnotežen z nekaj svežimi, svetlo rumenimi poudarki. Enoten dizajnerski element, ki ga lahko vidimo v celotnem stanovanju, so trendovske svetilke in rešitve za osvetlitev. Večinoma so Flos IC Lights, sodobna svetilka z medeninastimi ali bronastimi elementi. Ta trendovski kovinski dotik v sodobnem dizajnu lahko na mnogih mestih zaznamo tudi v tem elegantnem domu. 


Foto: Leonas Garbačauskas, www.interiorzine.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki