Ideje za dom, nasveti, trendi

Jesenske barve v domu

Povabite jesenske barve v svoj dom in napolnite dnevno sobo s toplino in z udobjem, da bo čudovita v tem letnem času oziroma vse leto. Če boste v bivalni prostor dodali več oranžnih, rjavih, sivih in bež odtenkov, boste ustvarili jesenski občutek, ne da bi izgubili lepe odtenke poletja. Poskusite spremeniti obstoječo barvno paleto s temnejšimi odtenki, ki imajo takojšen vpliv na videz in občutek prostora. Preprost način, s katerimi prilagodite barvno shemo, so manjši dekorativni predmeti.

Ambientdizajn 10/3/2015, 9:34 AM

Postavite v prostor nekaj kosov v odtenkih pikantne jeseni, npr. bledo rumeni, bučno oranžni, mahovnato zeleni, čokoladno rjavi, slivovo vijolični.

Izberite blazine in pregrinjalo ali odejo, ki poskrbijo za barvni prehod med dvema letnima časoma. Kovinski poudarki so odlična ideja, saj dopolnijo vsako barvno paleto.

Ob prvih hladnih jesenskih dneh najprej pomislimo na kamin, ki ga obdajajo knjižne police, udoben naslanjač ter drva v košarah in vgrajenih nišah. Če vam je všeč preprost, rustikalen videz prostora, napolnite veliko pleteno košaro z lesom in jo postavite poleg kamina ali naslanjača.

V tej sijajni dnevni sobi so pomešani mehki nevtralni odtenki z globokimi zelenimi, sivimi in rjavimi odtenki, ki prinašajo življenje in barvo v sicer nevtralen prostor. To je odličen primer, kako lahko dodate jesenske barve in z njimi spremenite razpoloženje v dnevni sobi. Zamenjajte lahke poletne tkanine z bolj razkošnimi, npr. platno s plišem in z žametom, ter svetle barve z bogatimi zamolklimi odtenki, npr. jabolčno zeleno barvo z mahovnato zeleno.

Vendar so prostori v odtenkih buče, rje in javorja lepi tudi vse leto. Jesenske barve kombinirajte z različnimi odtenki sive, črne in rjave barve. 

Jesen je tisti letni čas, ko z nekaj preprostimi dekorativnimi dodatki spremenimo dnevno sobo v udoben in gostoljuben prostor. Izbrali smo 9 dodatkov, ki lahko krasijo vaše stanovanje samo jeseni ali pa vse leto:

V članku Barvna paleta: koralna in oranžna barva najdete še 16 predlogov za oranžne dodatke, dom pa lahko okrasite tudi z naravnimi materiali, npr. vejami, listjem, plodovi. Vsi letni časi imajo svoj čar, ampak jesen z vsemi osupljivimi prikazi barv je verjetno najbolj priljubljena! Ljubimo spreminjajoče barve listja, toplo sonce na hladnejše dni, sveže vreme, buče, gobe in vse bogate barve jeseni od temno oranžne, rdeče, mahovnato zelene, rumene, sive in rjave.

Foto: www.onekindesign.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki