Ambient

Sodobna hiša s pridihom tradicionalnega

Prostorno dvonadstropno hišo v Torontu (Kanada) je prenovilo in opremilo podjetje Urban Development. Hiša ima poleg glavnih bivalnih prostorov pet spalnic in pet kopalnic. Notranjost sodobne hiše postopoma razkriva podrobnosti, ki odražajo osebnost in stil tega doma, predvsem pa tradicionalno notranjo opremo vključuje na svež, sodoben način.

Ambientdizajn 1/2/2016, 11:08 PM

Na vhodnih vratih lastnike in obiskovalce pozdravijo tla iz belega marmorja, isti material pa se nadaljuje tudi v kopalnicah.

Hiša ima formalno dnevno sobo, ki je opremljena s tradicionalno notranjo opremo s kančkom sodobne živahnosti in modernimi dekorativnimi dodatki, ki vključujejo namizne svetilke, preprogo, blazine in ogledalo, v prostoru pa izstopa bogato okrašen strop, ki je z belim opleskom zažarel v popolnoma novi podobi. Notranjost sodobnega doma postopoma razkriva podrobnosti, ki odražajo osebnost in stil tega doma.

Moderno belo kuhinjo s sivim pultom iz kvarcita dopolnjuje ebenovinast kuhinjski otok s črnim granitnim pultom. Viseče omarice krasi vložek iz ogledala. Le-ta ima presenetljiv odboj svetlobe, ki doda prostoru stil, ujema pa se tudi z leskom visečih svetilk.

Nasproti formalne dnevne sobe se nahaja domača pisarna. Zaradi klasične kombinacije sivih sten in belih oken je prostor eleganten in svež.

Tudi spalnica je odeta v nevtralno barvno paleto. Veliko okno uokvirja pogled na gozd na zadnji strani hiše in omogoča, da je prostor obsijan z naravno svetlobo.

In še pokrita terasa na zadnji strani hiše.

Ideje in nasvete, kako urediti lasten vrt ali teraso, najdete v rubriki Vrt.

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi