Dizajn

Pametna ključavnica za prostoročno odklepanje

Slovenska ekipa Teodoor je na portalu za množično financiranje Kickstarter predstavila novo pametno ključavnico THEODOOR, s katero lahko vhodna vrata odklenemo kar s pametnim telefonom. Že kmalu po zagonu kampanje je ekipa, ki je izdelek razvijala dve leti, presegla zastavljeni cilj oziroma vsoto, ki jo potrebuje za zagon proizvodnje.

Ambientdizajn 18.5.2017, 18:20
Teodoor je namenjen prostoročnemu odklepanju oziroma pametnemu odklepanju in zaklepanju vrat s pametnim telefonom. 

Na razdalji 30 metrov od vrat Teodoor prepozna domačega uporabnika in ko je ta pet metrov od vrat, bo pametno odklenil vhod. Z inovativno ključavnico nam ne bo nikoli več treba iskati ključa od vhodnih vrat, saj za samodejno odklepanje in zaklepanje poskrbita Bluetooth povezava in posebna aplikacija.

Ključavnica omogoča odklepanje brez mehanske ročne aktivacije - senzorji zaznajo našo bližino in ključavnici sporočijo, naj se odklene. Tehnični izdelek ima na trgu že tujo konkurenco, a se slovenski Teodoor ponaša z najnovejšo Bluetooth 5 tehnologijo, uporabniku prijaznimi nastavitvami in najboljšo aplikacijo z natančnejšim pristopom k rešitvam pri odklepanju vrat.

Aplikacija omogoča nastavitve urnikov, potrjevanje novih uporabnikov, bližino položaja za odklep, opozori pa tudi na poskuse ali vlome v dom. V primeru izgube ali kraje mobilnega telefona lahko ključavnico izključimo preko spleta.

Ključavnica Teodoor je primerna za vse sisteme zaklepanja vrat, njena montaža pa je enostavna in hitra. Teodoor si obeta prvo mesto na trgu pametnih ključavnic, saj obljublja naprednejše in natančnejše delovanje. Varnost, ki jo obljublja ekipa, je v primerjavi z drugimi ponudniki najvišja, poleg tega pa ga krasita profesionalni dizajn in kompaktnost, saj je Teodoor najmanjša ključavnica med pametnimi ključavnicami.

Na voljo so srebrna, črna in zlata različica ključavnice. Teodoor je na Kickstarterju na voljo za 119 dolarjev/kos, cena v redni prodaji pa bo nekoliko višja.

Foto: Teodoor Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki