Dizajn

Znani prejemniki Elle Style Awards 2015 by Škoda

Revija Elle je letos že tretje leto zaporedoma organizirala ugledni mednarodni dogodek Elle Style Awards 2015 by Škoda, na katerem so včeraj na gala večernem dogodku v Grand hotelu Union podelili nagrade na modnem in drugih področjih. Nagrade so podelili v sedmih kategorijah, in sicer: Modni oblikovalec, Elle ženska, Elle moški, Mladi talent, Oblikovalec modnih dodatkov, Model in Nagrada za življenjsko delo. Zadnjo in gotovo najprestižnejšo nagrado je za svoj doprinos na slovenskem modnem področju prejela mojstrica krznarstva, Milena Eber Štimac.

Ambientdizajn 10/13/2015, 1:07 AM

Revija Elle, ki letos praznuje deseto obletnico izdajanja na slovenskem trgu, je včeraj že tretjič podelila nagrade Elle Style Awards. Uredništvo revije Elle je letošnje nagrade podelilo v sedmih kategorijah.

Letošnji prejemniki nagrad Elle Style Awards 2015 by Škoda po kategorijah:

Življenjsko delo: Milena Eber Štimac 

Najprestižnejšo nagrado je prejela velika mojstrica krznarstva, Milena Eber Štimac, ki je po prevzemu Krznarstva Eber v svoje roke sčasoma poskrbela za prevetritev tradicije in koncept krzna kot večne klasike oplemenitila s trendnim pristopom. Ljudi je ozaveščala, da so krznena oblačila ekološka, in hkrati z izostrenim občutkom za estetiko mednje ponesla prepričanje, da so primerna za vse priložnosti in vse generacije. Dolgoletna tradicija Krznarstva Eber je z Mileno Eber Štimac doživela preporod; krzno pa je z njenim unikatnim kreativnim dotikom pri nas postalo in ostalo večni trend v modi, ki se ves čas spreminja.

Kategorija Modni oblikovalec: JSP

JSP, sestrskemu dvojcu, razpetemu med Ljubljano in Beogradom, iz leta v leto uspeva oblikovati kolekcije, ki jih zaznamujejo urbanost, ženstvenost in vojaška strogost hkrati. Elle prepoznava in ceni njun edinstveni modni izraz ter s podelitvijo nagrade v kategoriji Modni oblikovalec želi doprinesti k njunemu uspehu tudi na tujem trgu.

Nominiranci v kategoriji: Maja Ferme, Dajana Ljubičić in JSP.

Kategorija Elle ženska: Nika Zupanc 

Izdelki Nike Zupanc so del uglednih oblikovalskih podjetij, njene zbirke v omejeni izdaji in konceptualne instalacije so razstavljene po vsem svetu. Navdušuje nas dejstvo, da iz njenih stvaritev vsakič znova diha premišljena ženstvenost, ki je kot diskreten poklon sodobni ženski.

Nominiranci v kategoriji: Jasmina Cibic, Regina Križaj in Nika Zupanc.

Kategorija Elle moški: Jaša Mrevlje–Pollak 

JAŠA je umetnik svetovnega formata, ki je letos na beneškem bienalu predstavljal Slovenijo. Njegovi projekti, katerih vodilo je sodelovanje, navdušujejo občinstvo, revija Modern Painters pa ga je uvrstila celo med stoterico umetnikov na svetu, na katere je treba biti pozoren. Elle pozdravlja njegov apel k ponovni vzpostavitvi skupnosti in solidarnosti ter čistosti komunikacije.

Nominiranci v kategoriji: Peter Bratuša, JAŠA in Gregor Luštek.

Kategorija Mladi talent: Hana Karim 

S svojim talentom je Elle prepričala oblikovalka nakita, ki v sebi nosi pogum, da lahko sledi svoji življenjski zgodbi in jo preliva v unikaten nakit, spominjajoč na miniaturne skulpture, prefinjene porcelanaste umetnine, od katerih vsaka nosi svojo zgodbo za vse tiste, ki jih ni strah drznosti.

Nominiranci v kategoriji: Hana Karim, Sara Valenci in Anja Šlibar.

Kategorija Oblikovalec modnih dodatkov: Milenika Shoes – Milena Hrastnik in Dušan Franc Hrastnik 

Izpod rok Milene in Dušana Franca prihaja enkratna, ročno izdelana obutev, polna detajlov, kot je črno-bela črtasta peta, ki je postala njun zaščitni znak. Milenika Shoes je Elle osvojila s prodorno izvirnostjo, inovativnostjo in vizijo, ki ne ostaja doma samo na skicah, temveč življenje najde v barvitih kolekcijah čevljev, ki jih ženske še kako obožujemo.

Nominiranci v kategoriji: Milenika Shoes, Vandalimorale in Different.

Kategorija Model: Prisha Justinek Alfirev 

Prisha je dekle, ki v modnem svetu tako s svojim videzom kot s karizmo pušča svoj pečat. Slovensko občinstvo je že osvojila, letos pa se je zasidrala še v srcih tujih modnih oblikovalcev, kjer je s svojo držo in korakom opazno oživljala modne kombinacije. Elle Prisho prepoznava kot model z obetavno prihodnostjo.

Nominiranci v kategoriji: Prisha Justinek Alfirev, Barbara Vasle in Nika Gomezel.

Foto: Elle

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki