Dnevne sobe, jedilnica

Siva barva in les za odprt dnevno-bivalni prostor

Sodobna dvonadstropna hiša Merilyn, ki jo je leta 2017 zasnoval Little Brick Studio, se nahaja v Frankston Southu v Avstraliji. Tudi v tem domu je bil razgled odločilen in je narekoval podobo hiše in interier glavnega dnevno-bivalnega prostora.

Ambientdizajn 21.10.2017, 15:39
 
Moderna hiša stoji na vrhu strme pečine in v celoti izkorišča razgled. Dvignjeno bivalno območje se nahaja med krošnjami dreves, katera ustvarjajo zasebnost, medtem ko notranjost hiše najbolje izkorišča pogled na okolico. 

Barvna paleta in naravni materiali prinašajo teksture in toplino v dom. Hrastova tla dopolnjujejo leseno steno v dnevni sobi, viseči kamin iz jekla pa poskrbi za čar 60. let.

Moderno kuhinjo določa igra naravnega lesa z elegantnimi in brezročajnimi matiranimi omarami sivega odtenka. Kuhinjski otok z zajtrkovalnim prostorom zaključuje prostor, medtem ko vodoravno okno razkriva sedečemu pogled na okolico.

Odprt dnevno-bivalni prostor z visokim stropom je v celoti zastekljen s panoramskimi okni in se nadaljuje naprej v eksterier. 

Glavna spalnica je razkošen prostor s hrastovimi tlemi ter panoramskim oknom, ob katerem stoji samostoječa kopalna kad.  Za zunanjost doma je značilna organska paleta materialov in barv, mešanica lesa, črnih kovinskih oken ter stekla, kar ustvarja sodobno fasado. Materiali so bili izbrani tako, da je dom nadaljevanje okolice, ne da izstopa iz nje. 


Foto: Luke Boyle, www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Prenova hiše v ženstvenem in prefinjenem stilu

Ženstven in prefinjen stil najnovejšega projekta oblikovalskega studia Kingston Lafferty Design kaže, kako je mogoče uspešno združiti minimalistično belo kuhinjo in elegantno jedilnico s temnejšim ozadjem boemsko elegantnega dnevnega prostora. Več

Enosobno stanovanje Jaglana v skandinavskem stilu

Leta 2017 je podjetje Raca Architekci prenovilo stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja, da je nastalo sodobno enosobno stanovanje v skandinavskem stilu. Stanovanje se nahaja v Gdańsku na Poljskem. Več

Moderna hiša v industrijskem stilu

Leta 2017 je podjetje Zrobym Architects v Minsku v Belorusiji zasnovalo moderno hišo v industrijskem stilu. Arhitekt Dmitry Sheleg iz podjetja Zrobym Architects je zasnoval 280 kvadratnih metrov veliko hišo, v kateri je poskušal razbiti stereotipe, povezane z značilnostmi industrijskega stila. Več

Jajce savna: zlata ogledala odsevajo pokrajino

Umetniški duo Bigert & Bergström je zasnoval jajčasto savno z zlatimi odsevnimi površinami v najsevernejšem mestu Švedske. Kiparska instalacija ponuja veliko prostora za toploto, razmišljanje in počitek. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki