Dnevne sobe, jedilnica

Siva barva in les za odprt dnevno-bivalni prostor

Sodobna dvonadstropna hiša Merilyn, ki jo je leta 2017 zasnoval Little Brick Studio, se nahaja v Frankston Southu v Avstraliji. Tudi v tem domu je bil razgled odločilen in je narekoval podobo hiše in interier glavnega dnevno-bivalnega prostora.

Ambientdizajn 21.10.2017, 15:39
 
Moderna hiša stoji na vrhu strme pečine in v celoti izkorišča razgled. Dvignjeno bivalno območje se nahaja med krošnjami dreves, katera ustvarjajo zasebnost, medtem ko notranjost hiše najbolje izkorišča pogled na okolico. 

Barvna paleta in naravni materiali prinašajo teksture in toplino v dom. Hrastova tla dopolnjujejo leseno steno v dnevni sobi, viseči kamin iz jekla pa poskrbi za čar 60. let.

Moderno kuhinjo določa igra naravnega lesa z elegantnimi in brezročajnimi matiranimi omarami sivega odtenka. Kuhinjski otok z zajtrkovalnim prostorom zaključuje prostor, medtem ko vodoravno okno razkriva sedečemu pogled na okolico.

Odprt dnevno-bivalni prostor z visokim stropom je v celoti zastekljen s panoramskimi okni in se nadaljuje naprej v eksterier. 

Glavna spalnica je razkošen prostor s hrastovimi tlemi ter panoramskim oknom, ob katerem stoji samostoječa kopalna kad.  Za zunanjost doma je značilna organska paleta materialov in barv, mešanica lesa, črnih kovinskih oken ter stekla, kar ustvarja sodobno fasado. Materiali so bili izbrani tako, da je dom nadaljevanje okolice, ne da izstopa iz nje. 


Foto: Luke Boyle, www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Preprosta, a hkrati razkošna hiša na obali

To lepo hišo na obali, ki se nahaja v Avalonu v Avstraliji, je leta 2015 oblikovalo podjetje Villa and Villa. Več

Moderna prenova in razširitev opečnate hiše

Dvonadstropna moderna hiša s sodobnim dizajnom se nahaja v kanadskem Ontariu v soseski, kjer prevladuje tradicionalna arhitektura. Ekipa Atelier RZLBD je prenovila obstoječi bungalov in mu dodala drugo nadstropje. Več

Veličastna jedilnica v industrijskem stanovanju

Tole industrijsko stanovanje, ki ga je zasnovalo podjetje Grisoro Designs, se nahaja v New Yorku v nekdanji tovarni. Arhitektura industrijske zgradbe je dala sodobno opremljenemu interierju značaj in eklektično noto, ki ga zmore le prostor z zgodovino. Več

Dva paviljona, ki nudita zasebnost in povezanost

Podjetje Moloney Architects je zasnovalo sodobno hišo v Avstraliji. Lesena hiša je dobila svoje ime po razcepljeni monolitni arhitekturni obliki. Hišo sestavljata dva paviljona, ki se zdita samostojna, v resnici pa sta povezana, družini pa nudita zasebnost in povezanost. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi