Dnevne sobe, jedilnica

Siva barva in les za odprt dnevno-bivalni prostor

Sodobna dvonadstropna hiša Merilyn, ki jo je leta 2017 zasnoval Little Brick Studio, se nahaja v Frankston Southu v Avstraliji. Tudi v tem domu je bil razgled odločilen in je narekoval podobo hiše in interier glavnega dnevno-bivalnega prostora.

Ambientdizajn 10/21/2017, 3:39 PM
 
Moderna hiša stoji na vrhu strme pečine in v celoti izkorišča razgled. Dvignjeno bivalno območje se nahaja med krošnjami dreves, katera ustvarjajo zasebnost, medtem ko notranjost hiše najbolje izkorišča pogled na okolico. 

Barvna paleta in naravni materiali prinašajo teksture in toplino v dom. Hrastova tla dopolnjujejo leseno steno v dnevni sobi, viseči kamin iz jekla pa poskrbi za čar 60. let.

Moderno kuhinjo določa igra naravnega lesa z elegantnimi in brezročajnimi matiranimi omarami sivega odtenka. Kuhinjski otok z zajtrkovalnim prostorom zaključuje prostor, medtem ko vodoravno okno razkriva sedečemu pogled na okolico.

Odprt dnevno-bivalni prostor z visokim stropom je v celoti zastekljen s panoramskimi okni in se nadaljuje naprej v eksterier. 

Glavna spalnica je razkošen prostor s hrastovimi tlemi ter panoramskim oknom, ob katerem stoji samostoječa kopalna kad.  Za zunanjost doma je značilna organska paleta materialov in barv, mešanica lesa, črnih kovinskih oken ter stekla, kar ustvarja sodobno fasado. Materiali so bili izbrani tako, da je dom nadaljevanje okolice, ne da izstopa iz nje. 


Foto: Luke Boyle, www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki