Dnevne sobe, jedilnica

Siva barva in les za odprt dnevno-bivalni prostor

Sodobna dvonadstropna hiša Merilyn, ki jo je leta 2017 zasnoval Little Brick Studio, se nahaja v Frankston Southu v Avstraliji. Tudi v tem domu je bil razgled odločilen in je narekoval podobo hiše in interier glavnega dnevno-bivalnega prostora.

Ambientdizajn 21.10.2017, 15:39
 
Moderna hiša stoji na vrhu strme pečine in v celoti izkorišča razgled. Dvignjeno bivalno območje se nahaja med krošnjami dreves, katera ustvarjajo zasebnost, medtem ko notranjost hiše najbolje izkorišča pogled na okolico. 

Barvna paleta in naravni materiali prinašajo teksture in toplino v dom. Hrastova tla dopolnjujejo leseno steno v dnevni sobi, viseči kamin iz jekla pa poskrbi za čar 60. let.

Moderno kuhinjo določa igra naravnega lesa z elegantnimi in brezročajnimi matiranimi omarami sivega odtenka. Kuhinjski otok z zajtrkovalnim prostorom zaključuje prostor, medtem ko vodoravno okno razkriva sedečemu pogled na okolico.

Odprt dnevno-bivalni prostor z visokim stropom je v celoti zastekljen s panoramskimi okni in se nadaljuje naprej v eksterier. 

Glavna spalnica je razkošen prostor s hrastovimi tlemi ter panoramskim oknom, ob katerem stoji samostoječa kopalna kad.  Za zunanjost doma je značilna organska paleta materialov in barv, mešanica lesa, črnih kovinskih oken ter stekla, kar ustvarja sodobno fasado. Materiali so bili izbrani tako, da je dom nadaljevanje okolice, ne da izstopa iz nje. 


Foto: Luke Boyle, www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderna kuhinja z izjemno dolgim panoramskim oknom

Sodobno dvonadstropno hišo v Montrealu v Kanadi je leta 2017 preuredilo podjetje naturehumaine [architecture + design]. Prvi korak k prenovi hiše iz poznih 40. let prejšnjega stoletja je bilo odprtje zadnje fasade. Več

Industrijsko stanovanje, ki je nastalo iz mehanične delavnice

V Italiji se nahaja to industrijsko stanovanje, ki ga je zasnovalo podjetje Miro Architetti leta 2014. Nekdanja mehanična delavnica v pritličju stavbe na obrobju Bologne je postala industrijsko stanovanje. Več

Trikotna hiša s skandinavsko notranjostjo

V Lvivu v Ukrajini se nahaja moderna trikotna hiša, ki jo je leta 2018 zasnovalo podjetje BY Visuals. T-hiša je trikotna stavba, ki je neločljivo povezana s tradicionalno ukrajinsko karpatsko arhitekturo. Več

Industrijsko loft stanovanje, ki ima košček narave

Industrijsko loft stanovanje, ki ga je leta 2017 zasnovalo podjetje Habitan Architecture, se nahaja v Barceloni v Španiji, v zgradbi iz 70. let prejšnjega stoletja. Interier je prostoren, z močnimi betonskimi stebri in kovinskimi vrati industrijskega videza. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki