Ideje za dom, nasveti, trendi

Kako okrasiti, dekorirati moderno kuhinjo

Z združevanjem umetnih in naravnih materialov ter nevtralnih barv z živahnimi lahko oblikujete svojo sanjsko kuhinjo.

Ambientdizajn 28.8.2017, 22:39


Barve


Najpogostejše barve, ki so trenutno prisotne v modernih in tradicionalnih kuhinjah, so nevtralne (črna, srebra in siva, sivorjava, smetanasto bela in snežno bela) ter trendni pastelni odtenki rožnate (dusty rose), rdeče, modre in zelene barve, ne smemo pa pozabiti niti temno modre barve. Dva odtenka (oziroma do štirje odtenki) izmed naštetih barv so najpogosteje kombinirani, bodisi kot barva sten, na sprednji strani kuhinjskih vrat ter pulta ali pa na tleh. Vedno je ena izmed naštetih barv intenzivnejša ter prisotna v večji količini, da poživi kuhinjo.

Kuhinjski pult in stenska obloga

Naravni oziroma tehničen kamen, ki je zelo podoben naravnemu kamnu, je zelo priljubljena izbira za kuhinjske pulte v modernih kuhinjah, saj so enostavni za čiščenje, njihov eleganten videz pa vpliva na podobo celotne kuhinje, še posebej, če se kuhinjski pult nadaljuje tudi na steni. Izjemno eleganten videz kuhinje pa boste dosegli, če bo stenska obloga segala vse do stropa. Granit in marmor (oz. tehnične različice ter superkeramika) sta morda najboljša materiala za uporabo, saj sta odporna na visoke temperature. Ti kamni so na voljo v različnih barvah in se prilegajo vsaki kuhinji, slaba stran teh kamnov pa je, da so dražji.

Kuhinjske naprave

Kuhinjske naprave iz nerjavečega jekla so trenutno največji trend v sodobnih kuhinjah, lahko pa izberete tudi naprave v beli ali črni barvi, če pa želite nekaj glamuroznega, potem izberite toplo kovino, na primer armature, ročaje, svetila in dodatke iz medenine, bakra ... Ne pozabite velikega kuhinjskega otoka dobro osvetliti in dekorirati z osupljivo svetilko, ki bo privabljala poglede.


Preverite naslednjo zbirko in našli boste veliko zanimivih primerov modernih kuhinj, v katerih leseni deli kuhinj, kamniti kuhinjski pulti ter naprave oblikujejo eleganten kuhinjski prostor. 

V drugem delu članka pa smo prebrskali že predstavljene projekte na Ambientdizajnu in pripravili izbor 37 modernih kuhinj. S klikom na povezavo pod fotografijo si lahko ogledate dom v celoti oziroma še več fotografij kuhinjskega prostora. Poiščite najboljšo inspiracijo in jo uresničite!
Še več idej:

Kuhinja brez ročajev za izčiščen in eleganten stil

Tradicionalna kuhinja na sodoben način

Pet hitrih nasvetov za izbiro prave kuhinje

Kuhinja: kuhinjski trendi za obdobje 2016–2017Foto: www.architectureartdesign.com, Pinterest/D. Cigale, Ambientdizajn

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Preprosta, a hkrati razkošna hiša na obali

To lepo hišo na obali, ki se nahaja v Avalonu v Avstraliji, je leta 2015 oblikovalo podjetje Villa and Villa. Več

Moderna prenova in razširitev opečnate hiše

Dvonadstropna moderna hiša s sodobnim dizajnom se nahaja v kanadskem Ontariu v soseski, kjer prevladuje tradicionalna arhitektura. Ekipa Atelier RZLBD je prenovila obstoječi bungalov in mu dodala drugo nadstropje. Več

Veličastna jedilnica v industrijskem stanovanju

Tole industrijsko stanovanje, ki ga je zasnovalo podjetje Grisoro Designs, se nahaja v New Yorku v nekdanji tovarni. Arhitektura industrijske zgradbe je dala sodobno opremljenemu interierju značaj in eklektično noto, ki ga zmore le prostor z zgodovino. Več

Dva paviljona, ki nudita zasebnost in povezanost

Podjetje Moloney Architects je zasnovalo sodobno hišo v Avstraliji. Lesena hiša je dobila svoje ime po razcepljeni monolitni arhitekturni obliki. Hišo sestavljata dva paviljona, ki se zdita samostojna, v resnici pa sta povezana, družini pa nudita zasebnost in povezanost. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki