Ideje za dom, nasveti, trendi

Razmišljate o ureditvi domačega kina?

Obstaja mnogo idej, kako urediti domači kino. Če boste uredili domači kino, bo prostor postal vaš najljubši kraj za vsakodnevno sprostitev.

Ambient dizajn 5/22/2014, 8:26 AM

Nasveti

Da bi se izognili gneči v javnih kinematografih in povečali udobje svojega doma, se številni ljudje odločajo za ureditev domačega kina. 

Domači kino je priljubljen prostor, vendar je njegovo oblikovanje zahtevno. Ureditev domačega kina stane precej več kot le vstopnica filmske predstave, vendar je naložba vredna svojega denarja. Potrebujete ustrezno opremo in udobne sedeže. Naj bo vaš dom udoben, v njem pa si dovolite razkošen prostor za sprostitev. 

Če živite v hiši, lahko kletni ali mansardni prostor spremenite v domači kino, lahko pa tudi običajen dnevno-bivalni prostor opremite s potrebno tehnologijo in nastal bo domači kino. V tem primeru ne pozabite na ustrezno zatemnitev oken.

Poleg platna in tehnologije so najpomembnejši udobni sedeži ali naslanjači. Med mladimi so zelo priljubljene tudi sedežne vreče in velike blazine. Če je prostor zelo velik, lahko postavite sedežne garniture na stopnice. Pravi občutek kina boste ustvarili, če boste tla oziroma stopnice za sedeže prekrili s tapisonom ali stene prekrili s težkimi žametnimi zavesami. 

Pri ureditvi prostora bodite pozorni na zastrto osvetlitev. Z LED-razsvetljavo lahko osvetlite strop, stene, podnožje sedežnih elementov, robove pohištva ... Najlepše svetlobne učinke boste ustvarili, če boste stropno LED-osvetlitev dopolnili z nekaj stenskimi svetili ali zvezdnatim nebom. 

Stene domačega kina lahko prepleskate z zidno barvo temnejšega odtenka, tapecirate s tapeto ali dramatičen učinek dosežete samo s svetili.

Če boste uredili kino v kletnih prostorih, ne pozabite na ustrezno prezračevanje in talno ogrevanje.

Želimo vam veliko užitkov pri ogledu filmskih predstav v udobju doma. 

Foto: www.architectureartdesign.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki