Ideje za dom, nasveti, trendi

5 nasvetov za najboljšo izdajo dnevne sobe

Verjetno imaš v mislih podobo svoje sanjske dnevne sobe, vendar se ti ne sanja, kako bi se tej podobi vsaj malo približal.

Ambientdizajn 4/23/2015, 8:38 AM

Opremi svoj dom tako, da se boš čim bolj približal sanjski različici svojega doma. Prepreči nered v svoji dnevni sobi z naslednjimi preprostimi pravili:

1. Staro ven, novo notri!

Če po nakupu novega pohištva ne moreš zavreči odvečnega pohištva, bo v dnevni sobi še večji nered in še manj prostora. Ključni elementi udobne dnevne sobe so: udoben kavč, udoben naslanjač oz. dva v večjem prostoru, nasproti kavča pa TV-element, ki je lahko združen s knjižnimi policami. Zelo preprosto: iztrošen naslanjač ven, nov notri!

2. Zračna okrasitev

70 odstotkov površine kavne mizice naj bo prazne. Za vse stvari, ki ne sodijo na mizico, poišči mesto v predalih, omari ali na policah. Zmanjšaj število praholovcev in jih pospravi v omaro. Če bi rad razstavil na mizi več manjših predmetov, vedno upoštevaj pravilo treh. Če boš tri manjše predmete postavil na velik krožnik, ga boš enostavno premaknil, kadar bo to potrebno. Ne pozabi podobo klubske mizice spreminjati skupaj z letnimi časi. Nekaj namigov poišči v članku http://ambientdizajn.si/kako-okrasiti-klubsko-mizico-clanek-231233.

3. Pospravi tehnikalije

En daljinski upravljalnik za televizijo, drugi za DVD, klimo ... Daj jih vse v lepo elegantno škatlo, ki bo videti kot lep okras in jih bo varovala pred prahom.

4. Pravilo treh predmetov

Upoštevaj pravilo, da na policah ne smejo stati skupaj več kot trije predmeti, ki niso knjige. Naj se sliši še tako bizarno, vsi tisti, ki preživijo ure med brisanjem prahu s praholovcev in najrazličnejših okraskov, vedo, kakšna težava je prah. In še dodatno pravilo: vsi okraski oz. dekorativni predmeti naj bodo v podobni barvi. To bo zmanjšalo občutek kaosa. Daljši članek o pravilu treh najdeš tukaj http://ambientdizajn.si/10-dizajnov-ki-vkljucujejo-pravilo-treh-clanek-240579.

5. Fotografije najdražjih

Če želiš imeti slike svojih ljubljenih, ne dopusti, da bi se polica, miza ali klavir spremenil v album. Nekaj najlepših fotografij uokviri. Izberi okvirje podobnih barv. Da bo stena z družinskimi fotografijami privlačna in urejena, si pomagaj s člankom http://ambientdizajn.si/okrasimo-stene-z-druzinskimi-fotografijami-clanek-231276.

Če se želiš približati najboljši izdaji svoje sanjske dnevne sobe, upoštevaj 5 preprostih pravil! 

Želimo ti obilo zabave med urejanjem dnevne sobe.

Foto: Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki