Ideje za dom, nasveti, trendi

Črna barva, grafični potiski in baker so trendi

Sodobno, elegantno in prefinjeno: jesen je pravi čas za preizkušanje trendov. Moč črne barve se dopolnjuje s čistostjo bele barve v kolekciji, polni nasprotij, kontrastov, ki je poudarjena z bakrom in geometrijskimi motivi. Izvirna kolekcija, ki se prilega tako sodobnemu prostoru kot tudi klasičnemu ali baročnemu. Maisondumonde je predstavil trende na področju črne barve in grafičnih potiskov s pomočjo mest in njihovih značajev.

Ambientdizajn 10/20/2015, 8:38 AM

Stockholm: Vintage in grafični poudarki

Od 50. let prejšnjega stoletja je kultura lepote, preprostosti in uporabnosti del vsakdanjega življenja na Švedskem. Da začutite skandinavski duh, obiščite sosesko Zlati trikotnik v Stockholmu. Najrazličnejše galerije in saloni nudijo vpogled v bistvene elemente skandinavskega oblikovanja. Vnesite švedsko eleganco v svoj dom s kolekcijo, ki je rahlo vintage, združuje pa geometrijske motive, svetlo obarvan les in črno barvo. Več o izdelkih iz kolekcije Stockholm.

San Francisco: Sveža eleganca

Na drugi strani oceana se nahaja San Francisco, ki z znamenitimi strmimi pobočji in hišami v viktorijanskem stilu velja za enega najlepših mest na svetu. Odkrijte tudi nočne klube, galerije, restavracije. Ustvarite eleganten ambient San Francisca v svojem domu s pomočjo svetlih barv in z dotiki bakra ter geometrijskih motivov. Več o izdelkih iz kolekcije San Francisco.

Pariz: Siva je šik!

Stanovanje v vzhodnem delu Pariza se nahaja v nekdanji tovarni in je odraz prestolnice, ki je elegantna in moderna. Paleta sivih odtenkov opozarja na industrijski duh mesta, majhne količine lesa in bele barve pa dodajo toploto in svetlobo v prostor. Poustvarite to razpoloženje v svojem domu. Poskusite z mat črno in prašno sivo, ki ju poživite s sijočo belo in z naravnim lesom. Ne pozabite: elegantna siva je šik! Več o izdelkih iz kolekcije Pariz.

Versailles: Stilistična mešanica, primerna za kralja

Vse od leta 2008 so povabljena največja imena v sodobni umetnosti v grad Versailles. V letu 2015 so to čas doživeli Jeff Koons iz ZDA, Takashi Murakami z Japonske in Anish Kapoor iz Indije. Ti oblikovalci so razstavili svoje monumentalne kose v gradu in na vrtu in pomladili to klasično lokacijo. Ustvarite mešanico stilov v svojem domu in preoblikujte njegov dizajn. Klasično pohištvo in trendno okrasje – tudi to je francoski stil. Več o izdelkih iz kolekcije Versailles.

London: Tako elegantno

Notting Hill slovi po svojih čudovitih vrtovih in viktorijanskih hišah, znan pa je postal predvsem po kinematografski ljubezni na prvi pogled. Odprite vrata ene izmed njih in odkrijte elegantno notranjost s poudarki iz bakra in medenine. Mešanica lesa, usnja in temnih barv, bakreni lesk pa igra bistveno vlogo, ko v prostor posije snop svetlobe. Zgledujte se po stilski dekoraciji. Tako šik! Več o izdelkih iz kolekcije London.

Foto: www.maisondumonde.de

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki