Ideje za dom, nasveti, trendi

Pohištveni stajling za neprijazno, hladno predsobo

Za bralko, ki nam je poslala vprašanje, smo sestavili pohištveni stajling za predsobo, ki je trenutno kljub prenovi, novim omaram in novemu stavbnemu pohištvu neprijazna, hladna in presvetla. Manjkajo dekorativni dodatki.

D. Cigale 10/6/2015, 4:48 PM

Bralka je v e-sporočilu tudi zapisala:

''... prostorna predsoba je v celoti bele barve in opremljena z belimi omarami Pax (Ikea), vendar nekaj manjka, ker je predsoba prevelika, brez barv, hladna in brez življenja. Prostor smo prenovili, pri dodatkih pa nam je zmanjkalo navdiha in energije. Manjka vau učinek, ki bi nas navdušil in pozdravil že na vhodnih vratih ...''

Spoštovana gospa,

upamo, da bo naš pohištveni stajling ustvaril vau učinek v vaši predsobi:

Steno nasproti belega niza shranjevalnih omar tapecirajte s tapeto Michalsky Metropolis 939431 (cena 13,55 €/rola v spletni trgovini Billigerluxus.de).  

Nato na sredino tapecirane stene namestite ogledalo MONGSTAD (velikost 94 x 190 cm, št. izdelka 000.815.91, cena 99,00 €, Ikea) ...

... pred ogledalo pa mizo BESTÅ BURS (velikost 180 x 40 cm, št. izdelka 501.473.54, cena 259,00 €, Ikea). Miza je tako ozka, da je primerna kot konzolna miza, hkrati pa jo boste lahko uporabljali tudi za pisarniško delo, npr. plačevanje računov.


Na levo stran mize postavite črno kovinsko namizno svetilko Deluxe (črna kovina, št. izdelka 1172583, višina 74 cm, cena 159,00 €, prodaja Harvey Norman). Ko boste vstopili v prostor, vas bo črna, vitka namizna svetilka z zaobljenim podnožjem v trenutku očarala. 


Na tla položite preprogo Corona (velikost 160 x 230 cm, trenutna cena 59,90 €, polna cena 169,90 €, prodaja Harvey Norman). Vzorčasta črno-bela preproga Corona je izdelana iz 100-odstotne volne. Zaradi volnene preproge bo prostor ne le estetsko izpopolnjen, temveč tudi bolj topel in domač. 

Stol ’Chair one B‘ bo v prostor vnesel barvo, dinamiko in sodoben videz (Magis, oblikovanje Konstantin Grcic, cena 422,45 € v spletni trgovini Madeindesign.com).


V Pax omarah imate urejene obešalnike za družinske člane, za obiskovalce pa postavite obešalnik IKEA PS 2014 (velikost 150 cm, št. izdelka 002.580.85, cena 39,99 €, Ikea).

Pri obešalniku boste ustvarjalni, saj predlagamo, da ga prebarvate v rdečo barvo. :) Da bo rezultat odličen, preberite članek Kako prepleskati kuhinjske omare kot profesionalec.


Z informacijami glede razsvetljave predsobe ste bili skopi, vendar predlagamo, da zgornji del omar osvetlite s svetilkami Urshult (primerne za osvetlitev omar, št. izdelka 502.603.97, cena 17,99 €, Ikea), spodnji del pa z LED-trakom.

Foto: uvodna fotografija Pinterest/D. Cigale, Ikea, Harvey Norman, Madeindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki