Ideje za dom, nasveti, trendi

Opeka na steni spalnice ustvari očarljivo vzdušje

Opeka se vedno bolj uporablja tako v zunanjosti kot tudi notranji opremi. Opeka je namenjena predvsem gradnji, ima pa lahko tudi dekorativno funkcijo. Opeka pripomore k prijetnemu vzdušju in toplini ambienta. Opeka na steni oziroma opečnata stena ima posebno moč, saj ustvari povsem drugačno podobo prostorov. Okrasite steno v spalnici z opeko in spremenite vzdušje.

Ambientdizajn 12/3/2015, 8:48 AM

Opečnate stene največkrat povezujemo z industrijskim stilom. Ker so bele stene v nasprotju z opeko preveč enostavne, boste učinek drugačnega, presenetljivega dosegli tako, da samo eno steno v prostoru prekrijete z opeko.

V dnevni sobi izberite steno za kavčem, steno, ki je pravokotna na kavč, če sedežna garnitura stoji sredi prostora, ali pa steno za televizijo. V jedilnici oblecite z opeko steno med velikimi okni, le-ta pa naj bo daljša od jedilne mize. V spalnici je idealno mesto za opečnato steno stena za posteljnim vzglavjem.

Opeka klasičnega terakota odtenka se sicer odlično dopolnjuje z zemeljskimi odtenki, vendar so ti odtenki primernejša izbira, če opremljate ambient v rustikalnem ali podeželskem stilu. Bela in črna opeka ter opeka svetlejših odtenkov pa so primernejše za ustvarjanje sodobnih ambientov v industrijskem ali skandinavskem stilu. Če ste ljubitelj industrijskega stila, izberite prevladujoče sive odtenke, če vam je pri srcu skandinavski stil, pa naj prevladuje bela barva. Obe kombinaciji vam bosta dali energijo, da boste v svojem domu srečni in zadovoljni.

Če ste v dvomih, kakšno spremembo narediti v spalnici, je opeka na steni prava rešitev, ki bo ustvarila ambient s prijetnim in očarljivim občutkom. Najprej si oglejte fotografije spalnic s steno iz opeke, nato pa uporabite domišljijo in zasnujte načrt, kako boste idejo o opeki uresničili v svojem domu.

Pri ustvarjanju opečnate stene vam želimo obilo zabave!

Zelo redko lahko vidimo opeko v zeleni barvi.

Ali že poznate pet trenutno najbolj 'vročih' barvnih odtenkov? Preizkusite teh pet barv na steni v svojem domu, v dizajn pa lahko vključite tudi opeko. V preteklosti na teh pet odtenkov morda ne bi niti pomislili, z novim znanjem in foto navdihi pa jih boste vzljubili.

Navdih: Industrijski stil: Loft 9b, Cir: Glazirane stenske ploščice z učinkom opeke

Pri okrasitvi stene z opeko lahko tudi malo goljufate in namesto prave opeke izberete druge materiale, npr. tapete ali različne panele v videzu opeke.

Če v prostoru že imate opeko, a vam odtenek ni všeč, opeko prepleskajte.

V Sloveniji podjetje Opeka stil trži dekorativno opeko. Na zalogi imajo 8 barv opečnatih panelov/listov, ki jih režejo iz cele opeke proizvajalca Nelissen iz Belgije. Ta ima v svoji ponudbi več kot 80 različnih barv opeke v 5 različnih formatih. Za vse barve opeke so dobavljivi kotni elementi, dobavljiva pa je tudi cela opeka.

Preverite tudi: Opečnata stena vnese eleganco v dom, Mladostno in zabavno loft stanovanje v Kijevu

Foto: www.architectureartdesign.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki