Ideje za dom, nasveti, trendi

Poceni dekorativni dodatki in 4 nasveti

Vsi si želimo, da bi imeli neverjeten dom, ne da bi za notranjo opremo porabili preveč. Poleg tega želimo, da je dom tudi udoben, saj ni boljšega kraja od doma. Če razmišljate, kako si privoščiti dekorativne elemente, da bi dosegli popoln videz doma, se lahko sprostite. V nadaljevanju najdete 4 nasvete, ki vas bodo naučili, kako si privoščiti tudi zelo stilske in lepe dekorativne elemente za dom. Nasvete ustvarjalno uporabite pri ustvarjanju popolnega doma in ureditvi s poceni dekorativnimi dodatki.

Ambientdizajn 10/4/2015, 4:55 PM

1. Določite proračun

Določite proračun in ne odstopajte od njega, če želite okrasiti dom na poceni način. Vsakdo potrebuje meje in proračun je odličen način, kako krotiti impulzivne ter nenačrtovane nakupe. Ko določite proračun, kupite nekaj večjih osrednjih kosov, za ostalo pa uporabite naslednje tri nasvete.

2. Obiščite razprodaje, poiščite popuste

Ko kupite nekaj osrednjih kosov, lahko preostanek proračuna porabite za različne dodatke. Ti bodo naredili dom popoln, vendar iščite med znižanimi, cenejšimi stvarmi. Če boste vztrajni in boste dovolj časa iskali, boste našli kakšen neverjeten kos, ki ne bo videti, kot da ste zanj porabili le nekaj evrov. Pozorni bodite na vse razprodaje v salonih. Tam boste kupili povsem nove stvari, vendar veliko ceneje. In nihče ne bo nikoli vedel, koliko denarja ste zanje porabili.

3. Obnovite staro pohištvo, kupite majhne dodatke

Staro pohištvo je zelo poceni, razlika pa je lahko neverjetna. Majhni dodatki, npr. blazine, namizne svetilke, odeje in preproge, dajo 'stari' sobi nov videz, kot da ste zanj porabili več sto evrov. Vse te dodatke lahko hitro zamenjate brez dodatnih stroškov. To je eden najboljših načinov, kako bo vaš dom dobil popolnoma nov videz na enostaven način.

Lesene dele pohištva obnovite s pomočjo članka Kako prepleskati kuhinjske omare kot profesionalec

Pri obnovi in vključevanju starin v sodoben ambient naj vam bo v pomoč članek Kako vključiti starine v sodobni ambient.

4. Naredi sam (DIY)

In, seveda, kaj je lahko cenejše od tega, da vse narediš sam? Če imate nekaj obrtniških veščin, lahko te veščine uporabite za izdelavo dekorativnih elementov. Če teh veščin še niste osvojili, poiščite ustrezne knjige in priročnike ali članke na spletu in v nekaj tednih ali celo manj, boste osvojili vse. Zakaj ne bi bil vaš dom še bolj edinstven in zakaj ga ne bi okrasili s svojimi stvaritvami? Ustvarjanje unikatnih predmetov je lahko precej zabavno in lahko vas tako navduši, da bo postal vaš hobi.

Tale pručka iz Ikee stane le nekaj evrov, njena izvirna podoba pa je bila bela, a iz nje je nastalo nekaj čudovitega in barvitega.

Stenska nalepka lahko postane tudi obešalnik.

Ko zlata barva prekrije nekaj starega, orumenelega ali kičastega, nas rezultat lahko preseneti.

Foto: Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki