Ideje za dom, nasveti, trendi

Prednosti in slabosti odprte garderobne omare

Ko razmišljaš o novi garderobni omari, moraš upoštevati veliko dejavnikov. Najpomembnejše vprašanje je funkcionalnost in praktičnost garderobne omare.

Ambientdizajn 4/24/2015, 10:02 AM

Vgradne omare so priljubljene, ker najbolje izkoristijo prostor, pa čeprav je ta zelo nerodne oblike ali podstrešen. Vgradne omare so lahko majhne ali velika ter narejene po meri, da se prilegajo kateremukoli prostoru, lahko so tudi z vrati ali brez. Dobro organizirana garderoba pripomore, da je oblačenje v veselje, saj v hipu najdeš in vzameš v roke tisto, kar potrebuješ. Pomembno je, da si lahko preprosto ogledaš in prideš do vseh oblačil, ki so varno in priročno shranjena, da je omara dobre kakovosti in da je pogled v omaro estetski.

Prednosti odprtega garderobnega regala

Jutranja rutina brez stresa: Odprti garderobni regali aktivno olajšajo bivanje in tudi oblačenje – namesto neuspešnega brskanja med oblačili in prenatrpanimi obešalniki omogočajo jutranjo rutino brez stresa.

Ni zatohlega vonja: Poleg estetskih koristi so odprti regali praktični tudi zaradi prezračevanja. Kroženje zraka poskrbi, da oblačila nimajo zatohlih vonjav, poleg tega pa so oblačila tako organizirana, da jih vedno hitro in enostavno najdeš.

Popolnoma prilagodljivi: Odprte regale lahko opremiš in prilagodiš za shranjevanje vseh vrst oblačil, tako za večja oblačila kot tudi predale za manjša oblačila, tako da je vse lepo pospravljeno. Odprti regali niso omejeni le na police, ampak so lahko dopolnjene tudi s košarami, s stojali, prostorom za čevlje ... Notranjosti omar smo se posvetili v članku http://ambientdizajn.si/razkosne-garderobne-ideje-ki-so-videti-kot-butik-clanek-238920.

Jutranje oblačenje, ki je podobno nakupovanju v butiku. Pravzaprav je taka garderobna omara zelo poceni - potrebuješ le dolg drog in polico, na katero postaviš torbice in kakšen dekorativni predmet.

Odprti regali so vsestranska in praktična rešitev za shranjevalni prostor. Omare so elegantne in popolnoma prilagodljive, kar pomeni, da ne glede na to, kako majhen ali velik je tvoj spalni prostor, se odprti regal vedno vključi v dizajn spalnice.

Za zelo razkošno garderobno omaro kombiniraj belo ali drugo temno barvo s kromiranimi dodatki in ogledali. Tako se bo garderoba brezhibno ujemala s katerokoli barvo ali dekorjem v spalnici.

Katere so slabosti odprte garderobne omare? 

PRAH!!! Na temnih oblačilih in oblačilih, ki jih redkeje oblečeš, bo prah hitreje viden. Poleg tega bo zaprašen le en rokav oziroma rame oblačila.

Estetika, ki je drugačna od podobe iz salona: Oblačila običajnega uporabnika so pisana, dolga, kratka, primerna za štiri letne čase, kar pomeni, da odprti garderobni regali ne morejo izgledati minimalistično in monokromatsko kot omare v salonih, kjer na drogove obesijo npr. 10 enakih belih srajc. Že samo zaradi te pisanosti oblačil bo odprta garderobna omara manj estetska.

Foto: Pinterest

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Dnevne sobe, jedilnica