Ideje za dom, nasveti, trendi

Siva barva in beton

Siva je nevtralna, uravnotežena barva. Siva je hladna, konservativna barva, ki redko vzbudi močna čustva, čeprav jo je mogoče dojemati kot monotono ali trendno barvo. Siva je odlična nevtralna barva, kar je razlog, zakaj jo oblikovalci pogosto uporabljajo na stenah in tudi tleh v kombinaciji z betonom. Siva barva je lahko dramatična, elegantna in brezčasna, pa tudi mirna in sproščena barva.

Ambientdizajn 10/19/2015, 1:20 PM

Odtenki sive barve segajo od skoraj črne do skoraj bele barve, včasih nosijo celo pridih modre ali rjave barve. Sivo in srebrno barvo se pogosto zamenjuje, čeprav ima srebrna barva sijoč, bolj kovinski sijaj.

Siva barva je povezana tudi z industrijo in umetnimi materiali, kot so beton in kovine. V preteklosti so ljudje mislili, da je siva dolgočasna barva, zdaj pa je zelo modna barva.

Čeprav je notranjost vašega doma nevtralna, lahko nenehno dodajate nove barve v smislu različnih podrobnosti, npr. barvitih blazin in svetilk ali grafičnih vzorcev. Ali kdaj nenadoma začutite potrebo po določeni barvi? 

Beton je primeren kot stenska ali talna obloga v vseh prostorih. Les in tekstilni dodatki otoplijo prostor in ustvarijo vizualno udobje. 

Če želite ustvariti steno v videzu betona, lahko pustite steno popolnoma neobdelano ali pa uporabite stensko keramiko in večje dekorativne plošče v videzu betona. Steno pa lahko odenete tudi v stensko poslikavo/tapeto v videzu betona.

Da prostor ne bo monoton, keramiko v videzu betona kombinirajte z vzorčasto keramiko.

Iz betona lahko izdelate pult, umivalnik, kopalno kad ... Beton je lep in zelo trpežen material, izjemno prilagodljiv ter z dolgo življenjsko dobo. Kliknite na povezavo in spoznajte prednosti in slabosti betonskega pulta.

Beton je material, ki spodbuja vašo ustvarjalnost. Izdelajte dekorativni okras, majhen element, stolček, mizico ...

Foto: www.purodeco.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki