Ideje za dom, nasveti, trendi

Skrita razsvetljava in ideje za dramatično vzdušje

Osvetlitev se na prvi pogled zdi kot enostavno delo: luči, pritisnemo gumb in vse je pripravljeno! Vendar pa lahko nekatere napake v razsvetljavi povzročijo, da postane udobna soba neprijeten prostor. Razsvetljava je zelo pomemben del v celotni podobi doma in pravilna razporeditev svetlobnih teles lahko popravi skoraj vse pomanjkljivosti stanovanja. Luči so majhen detajl, ki lahko drastično spremenijo vaš prostor. Skrita razsvetljava naj preobrazi dizajn vaših prostorov in naj v njih ustvari dramatično vzdušje.

Ambientdizajn 17.11.2015, 13:51

Če izberemo svetilki ustrezen dizajn, bo le-ta preobrazil podobo celotnega prostora, saj so svetilke kot nakit doma, hkrati pa so osnovna potreba. Pomembno je, da najdemo pravo osvetlitev za vsak prostor.

Izbira razsvetljave v naših domovih je pogosto povezana z izboljšanjem dekoracije prostora in ustvarjanjem prijetnega vzdušja. Luči, katerih osvetljenost lahko prilagajamo, so bistvenega pomena za vsak dom. Te svetilke omogočajo, da lahko svetlobo prilagajamo tako dejavnostim kot tudi razpoloženju.

Če želite v domu elegantno, minimalistično, a hkrati dramatično vzdušje, izberite skrito razsvetljavo. Svetilka je skrita, zato vse, kar lahko vidite, je svetloba, ki jo svetilka oddaja. Skrito razsvetljavo lahko vgradite v vsakem delu svojega doma - v dnevni sobi, kopalnici, kuhinji, spalnici, otroški sobi, na stopnišču, vrtu ..., osvetlite lahko strop ali tla, vrh omare ali dno ...

Če nimate idej, kako bi to storili, si oglejte fotografije v nadaljevanju in našli boste veliko navdihujočih idej!

Skrita razsvetljava v dnevni sobi

Navdih: Leta 2013 je Carola Vannini v Rimu zasnovala to lepo minimalistično stanovanje. Stanovanje je bilo v celoti prenovljeno in prilagojeno potrebam novih lastnikov. Prostori, osvetljeni s številnimi okni, se mehko povezujejo z novo razporeditvijo prostorov. Prostori so brez mej in pregrad ločeni, a hkrati povezani. Glavni okras minimalističnega stanovanja je LED-razsvetljava, ki ustvarja čudovito ambientalno osvetlitev v vseh prostorih. Več v članku Minimalistično stanovanje krasi LED-razsvetljava.

Skrita razsvetljava v kopalnici

Sodobne kopalnice so minimalistične in izčiščenih linij, v katerih je svetloba glavni okras.

Skrita razsvetljava v kuhinji

Če želite, da ob večerih vaša kuhinja s kuhinjskim otokom postane bar, potrebujete skrito razsvetljavo za prijetno vzdušje.

Skrita razsvetljava na hodniku

Pod stopnico, ob strani, pod ograjo ali tik pod stropom. Vhod je prvi prostor, ki vas pozdravi v domu, zato naj bo navdušujoč. 

Skrita razsvetljava v spalnici

Skrita razsvetljava v domači pisarni

Skrita razsvetljava na vrtu

Navdih:

V Švici, v kraju Medeglia se nahaja minimalistična hiša, vila Montebar. Hišo je leta 2015 zasnoval Jacopo Mascheroni iz podjetja JM architecture. Ustvaril je hišo, ki je del narave in ki ob mraku skoraj izgine. Več v članku Hiša, ki je del narave in ob mraku skoraj izgine.

Odprt tloris stanovanja, ki se nahaja na obali Valencije v Španiji, se raje osredotoča na zunanjo okolico in razgled kot notranjost. Razgled na Sredozemsko morje je okvir tega stanovanja. Stanovanje Horizon je podjetje Barea + Partners opremilo z minimalističnim dizajnom in notranjo opremo. Več v članku Odprt tloris stanovanja se osredotoča na razgled.

Foto: www.architectureartdesign.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Preprosta, a hkrati razkošna hiša na obali

To lepo hišo na obali, ki se nahaja v Avalonu v Avstraliji, je leta 2015 oblikovalo podjetje Villa and Villa. Več

Moderna prenova in razširitev opečnate hiše

Dvonadstropna moderna hiša s sodobnim dizajnom se nahaja v kanadskem Ontariu v soseski, kjer prevladuje tradicionalna arhitektura. Ekipa Atelier RZLBD je prenovila obstoječi bungalov in mu dodala drugo nadstropje. Več

Veličastna jedilnica v industrijskem stanovanju

Tole industrijsko stanovanje, ki ga je zasnovalo podjetje Grisoro Designs, se nahaja v New Yorku v nekdanji tovarni. Arhitektura industrijske zgradbe je dala sodobno opremljenemu interierju značaj in eklektično noto, ki ga zmore le prostor z zgodovino. Več

Dva paviljona, ki nudita zasebnost in povezanost

Podjetje Moloney Architects je zasnovalo sodobno hišo v Avstraliji. Lesena hiša je dobila svoje ime po razcepljeni monolitni arhitekturni obliki. Hišo sestavljata dva paviljona, ki se zdita samostojna, v resnici pa sta povezana, družini pa nudita zasebnost in povezanost. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki