Ideje za dom, nasveti, trendi

Skrita razsvetljava in ideje za dramatično vzdušje

Osvetlitev se na prvi pogled zdi kot enostavno delo: luči, pritisnemo gumb in vse je pripravljeno! Vendar pa lahko nekatere napake v razsvetljavi povzročijo, da postane udobna soba neprijeten prostor. Razsvetljava je zelo pomemben del v celotni podobi doma in pravilna razporeditev svetlobnih teles lahko popravi skoraj vse pomanjkljivosti stanovanja. Luči so majhen detajl, ki lahko drastično spremenijo vaš prostor. Skrita razsvetljava naj preobrazi dizajn vaših prostorov in naj v njih ustvari dramatično vzdušje.

Ambientdizajn 11/17/2015, 1:51 PM

Če izberemo svetilki ustrezen dizajn, bo le-ta preobrazil podobo celotnega prostora, saj so svetilke kot nakit doma, hkrati pa so osnovna potreba. Pomembno je, da najdemo pravo osvetlitev za vsak prostor.

Izbira razsvetljave v naših domovih je pogosto povezana z izboljšanjem dekoracije prostora in ustvarjanjem prijetnega vzdušja. Luči, katerih osvetljenost lahko prilagajamo, so bistvenega pomena za vsak dom. Te svetilke omogočajo, da lahko svetlobo prilagajamo tako dejavnostim kot tudi razpoloženju.

Če želite v domu elegantno, minimalistično, a hkrati dramatično vzdušje, izberite skrito razsvetljavo. Svetilka je skrita, zato vse, kar lahko vidite, je svetloba, ki jo svetilka oddaja. Skrito razsvetljavo lahko vgradite v vsakem delu svojega doma - v dnevni sobi, kopalnici, kuhinji, spalnici, otroški sobi, na stopnišču, vrtu ..., osvetlite lahko strop ali tla, vrh omare ali dno ...

Če nimate idej, kako bi to storili, si oglejte fotografije v nadaljevanju in našli boste veliko navdihujočih idej!

Skrita razsvetljava v dnevni sobi

Navdih: Leta 2013 je Carola Vannini v Rimu zasnovala to lepo minimalistično stanovanje. Stanovanje je bilo v celoti prenovljeno in prilagojeno potrebam novih lastnikov. Prostori, osvetljeni s številnimi okni, se mehko povezujejo z novo razporeditvijo prostorov. Prostori so brez mej in pregrad ločeni, a hkrati povezani. Glavni okras minimalističnega stanovanja je LED-razsvetljava, ki ustvarja čudovito ambientalno osvetlitev v vseh prostorih. Več v članku Minimalistično stanovanje krasi LED-razsvetljava.

Skrita razsvetljava v kopalnici

Sodobne kopalnice so minimalistične in izčiščenih linij, v katerih je svetloba glavni okras.

Skrita razsvetljava v kuhinji

Če želite, da ob večerih vaša kuhinja s kuhinjskim otokom postane bar, potrebujete skrito razsvetljavo za prijetno vzdušje.

Skrita razsvetljava na hodniku

Pod stopnico, ob strani, pod ograjo ali tik pod stropom. Vhod je prvi prostor, ki vas pozdravi v domu, zato naj bo navdušujoč. 

Skrita razsvetljava v spalnici

Skrita razsvetljava v domači pisarni

Skrita razsvetljava na vrtu

Navdih:

V Švici, v kraju Medeglia se nahaja minimalistična hiša, vila Montebar. Hišo je leta 2015 zasnoval Jacopo Mascheroni iz podjetja JM architecture. Ustvaril je hišo, ki je del narave in ki ob mraku skoraj izgine. Več v članku Hiša, ki je del narave in ob mraku skoraj izgine.

Odprt tloris stanovanja, ki se nahaja na obali Valencije v Španiji, se raje osredotoča na zunanjo okolico in razgled kot notranjost. Razgled na Sredozemsko morje je okvir tega stanovanja. Stanovanje Horizon je podjetje Barea + Partners opremilo z minimalističnim dizajnom in notranjo opremo. Več v članku Odprt tloris stanovanja se osredotoča na razgled.

Foto: www.architectureartdesign.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki