Ideje za dom, nasveti, trendi

Temna tla za eleganten prostor

Če se ne bojite odstopanja od običajnega in boste izbrali temna tla, bo vaš ambient postal eleganten in prefinjen.

Ambientdizajn 4/16/2015, 8:24 AM

Če boste izbrali marmor, keramiko, granit ali drugo leseno oblogo temnega odtenka, upoštevajte nekaj nasvetov, da prostor ne bo temen in hladen.

Če je prostor dobro osvetljen, bodo temna tla odigrala ključno vlogo. Če je osvetlitev šibka, raje izberite svetlejši odtenek temnih tal.

Bodite pozorni tudi na barvo sten. Če so stene bele in tla temna, lahko snežno bela barva omeji občutek prostornosti in širine.

Ker temnim tlom ne ustreza temno pohištvo, izberite pohištvo v svetlih barvah. To še posebej velja za temna tla z visokim sijajem.

Temna tla tudi ne smete preobložiti s preprogami. Če se boste odločili za preprogo, naj bo le-ta svetle barve in manjših dimenzij ali pa kelim preproga z grafičnim potiskom, ki so letos še posebej moderne.

Vse trende v notranjem opremljanju v letošnjem letu lahko spoznate v članku http://www.ambientdizajn.si/ideje-za-dom/trendi-notranja-oprema-in-eleganca-ambienta.

Temna tla imajo tudi veliko pomanjkljivost. Na njih se vidi vsaka še tako majhna smetka. Preden se popolnoma navdušite nad elegantnim videzom temnih tal, premislite, ali želite postati suženj tal in jih nenehno čistiti, če imate majhne otroke in hišnega ljubljenčka z ostrimi krempeljčki. 

Foto: Pinterest

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki