Ambient

Madridska hiša v skandinavskem slogu

Na obrobju Madrida (Španija) se nahaja očarljiva počitniška hiša, urejena v elegantnem skandinavskem slogu, ki je poln topline in udobja.

Ambient dizajn 16.12.2014, 1:17

Ambient

Čeprav pred vselitvijo niso bile izvedene večje strukturne spremembe, se je lastnik pred vselitvijo odločil za notranjo prenovo, pri tem pa so mu z nasveti pomagali v podjetju Consultants of Projects and Design ter notranja oblikovalka Carolina Verdugo Svensson, ki je svetovala pri dekorju.

Prijeten vonj lesa, topel pogled na ogenj v kaminu in vzorčast tekstil so elementi, ki prebudijo čute in naredijo prostore prijetne. Prenovljeno stanovanje je dobilo odprt tloris, saj je njegov mladi lastnik imel zelo jasno vizijo, na kakšen način ustvariti udoben, vesel in svetel dom.

Stanovanje se nahaja na zadnji strani hiše, zato je povezano z vrtom. V odprtem prostoru se nahajajo dnevna soba, jedilnica in kuhinja, v delno ločenem prostoru pa se nahaja spalnica z garderobo in kopalnica.

Da bi še okrepili naravno svetlobo, ki vstopa skozi velika okna, so razen v kuhinji in kopalnici položili lesena tla ter pobarvali stene v peščenem odtenku, vrata pa v belo barvo. Z idejo izkoristka prostora, vendar zagotavljanja zasebnosti v spalnici, je oblikovalec ustvaril večnamensko pohištvo, ki je tako pohištvo kot tudi stena.

Skandinavska formula: dekor, preprostost, harmonija in toplina so tipični prijemi skandinavskega notranjega opremljanja, le-te pa Skandinavci prenesejo tudi v domove izven Skandinavije.

Stanovanje je opremljeno tako s sodobno oblikovano opremo kot tudi z vintage elementi, ki so jih prenovili. Tekstil iz svile, volne in kašmirja daje stanovanju topel in naraven pridih, svežina, izvirnost in nordijski slog pa se odražajo tudi v božičnem okrasju, ki temelji le na nekaj izbranih okraskih. Mnogo sveč, ki so strateško raztresene po stanovanju, s svojo svetlobo osvetljujejo vse kotičke.

In še krasen načrt tega očarljivega stanovanja:

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Mansarda v Moskvi, ki je kot pobeg v eksotiko

Sodobna mansarda, ki jo je zasnoval BHD-Studio, se nahaja v Moskvi. V tej mansardi je arhitektom uspelo združiti na majhni površini skoraj nemogoče stvari. Združili so inspiracijo morja, gora, vzdušje gorske koče in džungle. Ko lastniki zaprejo vhodna vrata, jih dom odnese daleč proč od hitečega velemesta. Več

Dupleks stanovanje z minimalistično-industrijskim značajem

V Milanu je Studio Cicchetti Viscardi opremil dupleks stanovanje za mlado družino. Lastnika sta umetnika. V svojem domu sta želela izčiščene, minimalistične površine ter skoraj asketsko opremljene prostore v prevladujoči monokromatski barvni paleti. Več

Moderno stanovanje z nenavadno jedilnico

Navdihujoče stanovanje, ki se nahaja v Tajpeju na Tajvanu, je v letošnjem letu prenovilo podjetje W & Li Design. Tloris stanovanja je zelo nenavaden, še posebej območje jedilnice. Vsak prostor ohranja svojo individualnost in neodvisnost, prenova pa je rešila tudi težave s prezračevanjem in nezadostno osvetlitvijo v stari hiši. Več

Lesena koča ob ribniku / drsališču

Udobno opremljena lesena koča, ki jo je leta 2017 zasnovalo podjetje Patterns in Prosecco Interiors, se nahaja v Okotoksu v Kanadi. Koča se nahaja v bližini glavnega doma, vseeno pa je toliko oddaljena, da lastniki vanjo ne gredo preko terase kar v copatih. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki