Ambient

Madridska hiša v skandinavskem slogu

Na obrobju Madrida (Španija) se nahaja očarljiva počitniška hiša, urejena v elegantnem skandinavskem slogu, ki je poln topline in udobja.

Ambient dizajn 16.12.2014, 1:17

Ambient

Čeprav pred vselitvijo niso bile izvedene večje strukturne spremembe, se je lastnik pred vselitvijo odločil za notranjo prenovo, pri tem pa so mu z nasveti pomagali v podjetju Consultants of Projects and Design ter notranja oblikovalka Carolina Verdugo Svensson, ki je svetovala pri dekorju.

Prijeten vonj lesa, topel pogled na ogenj v kaminu in vzorčast tekstil so elementi, ki prebudijo čute in naredijo prostore prijetne. Prenovljeno stanovanje je dobilo odprt tloris, saj je njegov mladi lastnik imel zelo jasno vizijo, na kakšen način ustvariti udoben, vesel in svetel dom.

Stanovanje se nahaja na zadnji strani hiše, zato je povezano z vrtom. V odprtem prostoru se nahajajo dnevna soba, jedilnica in kuhinja, v delno ločenem prostoru pa se nahaja spalnica z garderobo in kopalnica.

Da bi še okrepili naravno svetlobo, ki vstopa skozi velika okna, so razen v kuhinji in kopalnici položili lesena tla ter pobarvali stene v peščenem odtenku, vrata pa v belo barvo. Z idejo izkoristka prostora, vendar zagotavljanja zasebnosti v spalnici, je oblikovalec ustvaril večnamensko pohištvo, ki je tako pohištvo kot tudi stena.

Skandinavska formula: dekor, preprostost, harmonija in toplina so tipični prijemi skandinavskega notranjega opremljanja, le-te pa Skandinavci prenesejo tudi v domove izven Skandinavije.

Stanovanje je opremljeno tako s sodobno oblikovano opremo kot tudi z vintage elementi, ki so jih prenovili. Tekstil iz svile, volne in kašmirja daje stanovanju topel in naraven pridih, svežina, izvirnost in nordijski slog pa se odražajo tudi v božičnem okrasju, ki temelji le na nekaj izbranih okraskih. Mnogo sveč, ki so strateško raztresene po stanovanju, s svojo svetlobo osvetljujejo vse kotičke.

In še krasen načrt tega očarljivega stanovanja:

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Ženstveno majhno stanovanje v klasičnem stilu

V Taichungu na Tajvanu se nahaja ženstveno majhno stanovanje, veliko 67 kvadratnih metrov. Stanovanje je zasnovalo podjetje Ris Interior Design. Več

Tropski raj na obali Zanzibarja

White Sand Luxury Villas & Spa, ki se nahaja na 4 hektarjih spektakularnih tropskih vrtov, stoji na plaži Paje v Zanzibarju. Ena izmed najlepših plaž na svetu se ponaša z belim peskom in kristalno čistim morjem. Več

Sodobno stanovanje v nevtralnih barvah in marmorju

Tole sodobno stanovanje se nahaja v Brnu na Češkem, oblikovala pa sta ga Iryna Dzhemesiuk in Vitaliy Yurov iz Diff.Studia. Interier tega sodobnega stanovanja, ki sta ga oblikovalca zasnovala za mlado damo, se nahaja na enem od slikovitih pobočij Brna. Več

Dom sredi Pariza s podeželsko-boemskim vzdušjem

Kar težko verjamemo, da se tale navdihujoč dom, v katerem začutimo mešanico podeželskega, retro, počitniškega in boemskega stila in vzdušja, nahaja v Yvelinesu v Parizu! Dom, ki bi se prav lahko nahajal v Provansi ali pa nekje na eksotičnem otoku, obkroženem z belo mivko, je leta 2016 popolnoma prenovilo podjetje Inside Rénovation & Décoration d’intérieurs. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki