Ambient

Madridska hiša v skandinavskem slogu

Na obrobju Madrida (Španija) se nahaja očarljiva počitniška hiša, urejena v elegantnem skandinavskem slogu, ki je poln topline in udobja.

Ambient dizajn 12/16/2014, 1:17 AM

Ambient

Čeprav pred vselitvijo niso bile izvedene večje strukturne spremembe, se je lastnik pred vselitvijo odločil za notranjo prenovo, pri tem pa so mu z nasveti pomagali v podjetju Consultants of Projects and Design ter notranja oblikovalka Carolina Verdugo Svensson, ki je svetovala pri dekorju.

Prijeten vonj lesa, topel pogled na ogenj v kaminu in vzorčast tekstil so elementi, ki prebudijo čute in naredijo prostore prijetne. Prenovljeno stanovanje je dobilo odprt tloris, saj je njegov mladi lastnik imel zelo jasno vizijo, na kakšen način ustvariti udoben, vesel in svetel dom.

Stanovanje se nahaja na zadnji strani hiše, zato je povezano z vrtom. V odprtem prostoru se nahajajo dnevna soba, jedilnica in kuhinja, v delno ločenem prostoru pa se nahaja spalnica z garderobo in kopalnica.

Da bi še okrepili naravno svetlobo, ki vstopa skozi velika okna, so razen v kuhinji in kopalnici položili lesena tla ter pobarvali stene v peščenem odtenku, vrata pa v belo barvo. Z idejo izkoristka prostora, vendar zagotavljanja zasebnosti v spalnici, je oblikovalec ustvaril večnamensko pohištvo, ki je tako pohištvo kot tudi stena.

Skandinavska formula: dekor, preprostost, harmonija in toplina so tipični prijemi skandinavskega notranjega opremljanja, le-te pa Skandinavci prenesejo tudi v domove izven Skandinavije.

Stanovanje je opremljeno tako s sodobno oblikovano opremo kot tudi z vintage elementi, ki so jih prenovili. Tekstil iz svile, volne in kašmirja daje stanovanju topel in naraven pridih, svežina, izvirnost in nordijski slog pa se odražajo tudi v božičnem okrasju, ki temelji le na nekaj izbranih okraskih. Mnogo sveč, ki so strateško raztresene po stanovanju, s svojo svetlobo osvetljujejo vse kotičke.

In še krasen načrt tega očarljivega stanovanja:

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh




Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi