Ambient

Madridska hiša v skandinavskem slogu

Na obrobju Madrida (Španija) se nahaja očarljiva počitniška hiša, urejena v elegantnem skandinavskem slogu, ki je poln topline in udobja.

Ambient dizajn 16.12.2014, 1:17

Ambient

Čeprav pred vselitvijo niso bile izvedene večje strukturne spremembe, se je lastnik pred vselitvijo odločil za notranjo prenovo, pri tem pa so mu z nasveti pomagali v podjetju Consultants of Projects and Design ter notranja oblikovalka Carolina Verdugo Svensson, ki je svetovala pri dekorju.

Prijeten vonj lesa, topel pogled na ogenj v kaminu in vzorčast tekstil so elementi, ki prebudijo čute in naredijo prostore prijetne. Prenovljeno stanovanje je dobilo odprt tloris, saj je njegov mladi lastnik imel zelo jasno vizijo, na kakšen način ustvariti udoben, vesel in svetel dom.

Stanovanje se nahaja na zadnji strani hiše, zato je povezano z vrtom. V odprtem prostoru se nahajajo dnevna soba, jedilnica in kuhinja, v delno ločenem prostoru pa se nahaja spalnica z garderobo in kopalnica.

Da bi še okrepili naravno svetlobo, ki vstopa skozi velika okna, so razen v kuhinji in kopalnici položili lesena tla ter pobarvali stene v peščenem odtenku, vrata pa v belo barvo. Z idejo izkoristka prostora, vendar zagotavljanja zasebnosti v spalnici, je oblikovalec ustvaril večnamensko pohištvo, ki je tako pohištvo kot tudi stena.

Skandinavska formula: dekor, preprostost, harmonija in toplina so tipični prijemi skandinavskega notranjega opremljanja, le-te pa Skandinavci prenesejo tudi v domove izven Skandinavije.

Stanovanje je opremljeno tako s sodobno oblikovano opremo kot tudi z vintage elementi, ki so jih prenovili. Tekstil iz svile, volne in kašmirja daje stanovanju topel in naraven pridih, svežina, izvirnost in nordijski slog pa se odražajo tudi v božičnem okrasju, ki temelji le na nekaj izbranih okraskih. Mnogo sveč, ki so strateško raztresene po stanovanju, s svojo svetlobo osvetljujejo vse kotičke.

In še krasen načrt tega očarljivega stanovanja:

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

MDF Italia: interpretacija prostora in časa

Potovanja, poti, brezčasna mesta. Spreminjanje prostorov in kultur. Različni načini življenja. Oprijemljive in vsakodnevne spremembe, ki vključujejo vse bolj svetovljanske kupce ... Več

Sodobna hiša, zasnovana z mislijo na razgled

Podjetje Cymon Allfrey Architects je zasnovalo sodobno hišo z obsežnim razgledom, le-ta pa se nahaja v Christchurchu na Novi Zelandiji. Moderna hiša se terasasto razprostira po hribu, kar omogoča večini notranjih prostorov neposreden izhod na vrt. Več

Skandinavski dom v Aziji za mlado družino

Moderno stanovanje, ki se nahaja na Tajvanu, je leta 2017 zasnovalo podjetje HOZO Interior Design. Ste tudi vi opazili, kako skandinavski stil in vzdušje skandinavskih domov intenzivno prodira v Azijo in moderno urejena stanovanja? Več

Stanovanje: majhen interier poveča pameten dizajn

Sodobno stanovanje s klasičnimi mestnimi značilnostmi je nastalo po intervenciji don’t DIY Studia. Ohranili so prvotno ureditev in pretok prostorov, ki doda modernistični pridih, uredili pa so novo osvetlitev prostorov, ki daje celotnemu interierju vzdušje svežine in lahkotnosti. Drsni paneli ter bela vrata, ki se spajajo s stenami, velika okna z belim ogrodjem, po meri izdelano pohištvo in oblazinjeno pohištvo določajo čar in edinstven značaj tega stanovanja. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki