Ambient

Madridska hiša v skandinavskem slogu

Na obrobju Madrida (Španija) se nahaja očarljiva počitniška hiša, urejena v elegantnem skandinavskem slogu, ki je poln topline in udobja.

Ambient dizajn 16.12.2014, 1:17

Ambient

Čeprav pred vselitvijo niso bile izvedene večje strukturne spremembe, se je lastnik pred vselitvijo odločil za notranjo prenovo, pri tem pa so mu z nasveti pomagali v podjetju Consultants of Projects and Design ter notranja oblikovalka Carolina Verdugo Svensson, ki je svetovala pri dekorju.

Prijeten vonj lesa, topel pogled na ogenj v kaminu in vzorčast tekstil so elementi, ki prebudijo čute in naredijo prostore prijetne. Prenovljeno stanovanje je dobilo odprt tloris, saj je njegov mladi lastnik imel zelo jasno vizijo, na kakšen način ustvariti udoben, vesel in svetel dom.

Stanovanje se nahaja na zadnji strani hiše, zato je povezano z vrtom. V odprtem prostoru se nahajajo dnevna soba, jedilnica in kuhinja, v delno ločenem prostoru pa se nahaja spalnica z garderobo in kopalnica.

Da bi še okrepili naravno svetlobo, ki vstopa skozi velika okna, so razen v kuhinji in kopalnici položili lesena tla ter pobarvali stene v peščenem odtenku, vrata pa v belo barvo. Z idejo izkoristka prostora, vendar zagotavljanja zasebnosti v spalnici, je oblikovalec ustvaril večnamensko pohištvo, ki je tako pohištvo kot tudi stena.

Skandinavska formula: dekor, preprostost, harmonija in toplina so tipični prijemi skandinavskega notranjega opremljanja, le-te pa Skandinavci prenesejo tudi v domove izven Skandinavije.

Stanovanje je opremljeno tako s sodobno oblikovano opremo kot tudi z vintage elementi, ki so jih prenovili. Tekstil iz svile, volne in kašmirja daje stanovanju topel in naraven pridih, svežina, izvirnost in nordijski slog pa se odražajo tudi v božičnem okrasju, ki temelji le na nekaj izbranih okraskih. Mnogo sveč, ki so strateško raztresene po stanovanju, s svojo svetlobo osvetljujejo vse kotičke.

In še krasen načrt tega očarljivega stanovanja:

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Prenova penthouse stanovanja v zgradbi iz 60. let

Prostorno penthouse stanovanje v Melbournu v Avstraliji je popolnoma preoblikovalo podjetje BOarch. Nova panoramska okna in premik glavnih bivalnih prostorov so drastično spremenili podobo modernega doma. Več

Kaj so dekorativni dodatki?

Dekorativni dodatki so najmanjši elementi dizajna, ki naredijo največjo razliko. V notranjem opremljanju veliko govorimo o tem, da je čudovit dizajn vsota posameznih delov. Vsak element prostora - tla, pohištvo, barve, dodatki - igra svojo vlogo in hkrati prispeva k uspehu projekta/dizajna. Danes bomo spregovorili o dekorativnih dodatkih, ki so zadnji korak oziroma element v tem procesu. Več

Pastelne barve za dom mlade družine

Sodobno stanovanje, ki ga je zasnoval Team Design leta 2017, se nahaja v Moskvi. Ker je mlada družina želela svetle prostore, ki bodo vzbujali prijetne občutke in udobje, so bile pastelne barve logična izbira. Več

Prostorno moderno stanovanje v nekdanji tovarni

To navdihujoče moderno stanovanje, ki ga je leta 2014 oblikovala arhitektka Cecilia Avogadro, se nahaja v Milanu v Italiji. Prenovljeno stanovanje je polno zanimivih dizajnerskih elementov ter starih predmetov, ki so jih na svež način vključili v prenovljeni interier. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki