Ideje za dom, nasveti, trendi

Mehki pasteli za pomlad 2014

Pomlad 2014 je polna mehkih pastelov, ki z živimi barvami ustvarjajo barvito ravnotežje.

Ambient dizajn 4/30/2014, 8:34 AM

Nasveti

"To sezono potrošniki iščejo čustveno in umetniško ravnovesje. Medtem ko je to potrebno za stabilnost, ki se odraža v barvni paleti, vsestranskost posameznih barv omogoča eksperimentiranje z novimi barvnimi kombinacijami," pravi Leatrice Eiseman, izvršna direktorica inštituta Pantone Color.  
 
Odtenek Placid Blue je kot mirno pomirjujoče nebo. Vzbuja občutek mirnosti in sproščenosti, medtem ko je Violet Tulip romantično zasanjana barva, ki obuja nostalgijo. 


Hemlock je kot zelena senca spomladanskega listja. Je odtenek zelene, ki zagotavlja dekorativni dotik, hkrati pa je zelo drugačna od zelenih odtenkov v zadnjih sezonah.

Kombinirajte vsestranske pastele z drznejšimi in močnejšimi odtenki. Peščena je privlačna nevtralna barva, ki pričara podobo plaže in brezskrbnih poletnih dni. Poskusite peščeno barvo združiti s Hemlock zeleno za popolno naravno ravnovesje. 

Tri zelo prilagodljive pastele (peščena, vodno zelena in nebeško modra) pogosto najdemo v naravnem okolju, zato jih lahko ustvarjalno kombiniramo s katerokoli drugo barvo v spektru. 

Odtenek Paloma lahko v prostoru uporabljamo samostojno ali v kombinaciji s katerokoli drugo barvo, da nastane prefinjen in zanimiv ambient.

Cayenne je koralno rdeča barva, ki dodaja kanček začinjene topline nevtralnim prostorom in povečuje razburjenje.

Tropsko-cvetlično navdahnjen odtenek Freesia, ognjeno rumena barva, osvetli prostore te sezone in s svojo toplino in energijo pripravi temelje za Celosia Orange, ki je optimističen in spontan odtenek. Par Celosia Orange in Violet Tulip je živahna vizija poletnega sonca.

Paleto zaključuje Radiant Orchid, ki je protiutež Violet Tulip in Dazzling Blue. To sta iskriva odtenka, ki sta v popolnem nasprotju s Placid Blue. Presenetljivo je, da se te močne in živahne barve dobro dopolnjujejo z vsemi odtenki v paleti. So odlični spremljevalci pastelnih barv, kadar pa jih pomešamo z drugimi drznimi barvami, jim dodamo živahnost.

S katerim odtenkom boste osvežili svojo spomladansko garderobo in notranje prostore?

Foto: Pantone, Pinterest/D. Cigale

 

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh




Naključni članki

Naredi sam, DIY, pohištvo iz palet
Ideje za dom, nasveti, trendi
Vrt, terasa, urejanje okolice