Navdih, dekoracija doma

Ne brez darila na zabavo ob vselitvi v novi dom

Zabava ob vselitvi je dogodek, ki ga vsak lastnik nepremičnine želi čim prej gostiti, saj zabava pomeni tudi konec zahtevnega obdobja gradnje, prenove in selitve. Zabava je lep način, da povabite svoje sorodnike in prijatelje v svoj novi dom in se jim zahvalite za pomoč, hkrati pa je tudi odlična priložnost, da spoznate nove sosede. Če ste povabljeni na vselitveno zabavo, ne pojdite praznih rok.

Ambientdizajn 2/1/2017, 10:18 PM
Vedno lahko kupite vino zanj in bonboniero/rože zanjo, a lahko se tudi bolj potrudite in pokažete svojo ustvarjalnost. Naj ima darilo sporočilo oziroma zgodbo.Vaše darilo daje vtis, iz katerega je razvidno, da ste si vzeli čas za obdarovanje, predvsem pa kaže, koliko poznate gostitelja. Kakšno darilo je primerno darilo? Pokazali vam bomo nekaj idej, ki so kot nalašč, če želite narediti vtis na gostitelja, hkrati pa lahko ideje uporabite tudi za skupna darila. 

Za ljubitelje kave izberite kafetiero in kakšno posebno kavno mešanico, ki je gostitelja še ne poznata. Dodate lahko pripomočke za doziranje ali kavni skodelici. Tudi za ljubitelje čaja, vina, žganih pijač, cigar, sirov ... je ponudba izredno pestra.Kuhinjskih pripomočkov ni nikoli preveč. Z leseno desko, lesenimi žlicami, naravnim milom, kuhinjsko krpo in svežo začimbnico, aranžirano v zabojčku ali košari, ne boste nikoli brcnili mimo. Lahko izberete tudi gurmanske izdelke, ki jih je težko kupiti, gostitelja pa jih obožujeta.Ali gostitelja pozabljata na zajtrk? Morda jima lahko z darilom pokažete bolj zdrave navade.
Tudi dodatki za dom so lahko lepo vselitveno darilo, vendar pri izbiri bodite še toliko bolj pozorni na okus gostiteljev ali funkcionalnost darila, sicer bo darilo obležalo v omari kot nepotrebna šara ali pa se bo na njem nabiral zgolj prah.

Izbrali smo 6 dizajnerskih izdelkov, ki so lepo darilo, njihova cena pa sega do 50 evrov:


1. Obešalnik za slike HANGIT, Umbra


Darilo, primerno za sproščene ljudi, ki obožujejo sporočilca in domiselna, zabavna darila.

Obešalnik je zasnovan kot vrv za perilo oz. fotografije, druge majhne spomine ali nujna sporočila, ki jih obešamo s kljukicami. Domiselno je tudi to, da obešalnik lahko uporabljamo ležeče ali pokončno. Priloženih je 40 kljukic. 

Velikost: 75,9 x 66,1 x 3,8 cm, cena: 24,95 €, prodaja 1001 dar.2. Obešalnik STONE, Norman Copenhagenn


Darilo, primerno za ljubitelje naravnega in minimalizma. Vsak obešalnik Stone je narejen iz edinstvenega naravnega kamna, zato se razlikujejo po velikosti in obliki. 

En paket vsebuje dva obešalnika, cena: 35,00 €, prodaja salon Elementare.
3. Obešalnik Dropit, Norman Copenhagenn


Dropit je obešalnik, izdelan iz lesa, zato je primerno darilo za ljubitelje lesa in dizajna. Dizajn v obliki kaplje ima močan vizualni izraz.

Že ena kapljica je obešalnik, z več kapljicami pa lahko ustvarimo vzorec na steni. Poleg črne, bele, svetlo modre in koralne barve je obešalnik na voljo tudi v hrastovi različici. Nove barve skupaj s črno različico zagotavljajo nešteto možnosti za ustvarjanje različnih izrazov v domu. Ustvarite dež na steni otroške sobe z uporabo svetlo modrih obešalnikov, dodajte kanček barve notranji opremi s koralno obarvanimi obešalniki ali pa z belimi kapljicami ustvarite mirno vzdušje v spalnici.

En paket vsebuje dva obešalnika. Cena: 35,00 €, prodaja salon Elementare.4. Okrasna ptica Shorebird, Norman Copenhagenn 


Z okrasno ptico boste na gostitelja zagotovo naredili vtis. Dekoracija doma bo poletela z obrežnimi pticami.

To je dekor iz hrastovine, ki ima stiliziran, vendar živahen izraz. Islandski oblikovalec Sigurjón Pålsson je ustvaril vrsto lesenih ptic z značejem. Njihova enostavna silhueta jim daje stiliziran izraz, vendar zaradi pozornosti do vseh podrobnosti, kot so npr. spremembe v debelini telesa, dolžini vratu in položaju nog ter kljuna, imajo vse tri ptice edinstveno osebnost, ki omogoča, da dizajn oživi. 

Največja od treh ptic ima dolg vrat in navzdol ukrivljen kljun. Ptica aristokratske drže z dolgimi nogami počasi in premišljeno koraka, medtem ko išče hrano. 

Postavite ptice na polico, regal, predalnik, klubsko mizico ali nočno omarico, kjer lahko ponosno stojijo poleg vaz in drugih okrasnih predmetov. Manjši ptici sta idealni za postavitev v skupinah, kjer kombinacija različnih velikosti in barv ustvarja eleganten in igriv učinek.Cena od 28,00 do 48,00 €/ptico, prodaja salon Elementare

5. Držalo za revije, FermLiving 


Podarite gostiteljema držalo za revije, v katerem bosta zbrala vse svoje najljubše revije in jih uporabila kot elegantno točko na pisalni mizi, lahko pa držalo postane tudi boks za knjige v otroški sobi. 
Cena: 42,00 €, prodaja FermLiving.

6. Dekorativna posoda STOCKHOLM, Ikea 


Zlata barva je trendna. Posoda v zlati barvi je čudovit okras predalnika, jedilne mize ...
Št. izdelka 603.113.39, cena 14,99 €, prodaja Ikea.
Foto: www.architectureartdesign.com, Pinterest/D. Cigale, 1001 dar, Norma Copenhagenn, Elementare, FermLiving, Ikea Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki