Notranja oprema, dom

Zakaj nas navdušujejo luksuzne hotelske sobe?

Kako hotelski dizajn vpliva na nas, da ne želimo zapustiti luksuzne hotelske sobe? 'Home Sweet Hotel'. Takega napisa zagotovo ne bomo našli v luksuznem hotelu, a o njem lahko razmišljamo tudi na tak način. Kaj imajo razkošni hoteli, da si želimo, da bi hotelska soba postala naš stalen naslov?

Ambientdizajn 8/7/2015, 9:35 AM

Mi ne govorimo o običajnih hotelih, temveč o izjemnih, ki nenehno razmišljajo o našem bivanju, počutju, ugodju … S čim nas hotelski dizajn tako očara?

Izjemen vhod

Razkošni hoteli nas očarajo že na vhodnih vratih. Nič ni prepuščeno naključju. Izjemni vhodi so povezovalna lastnost hotelskih znamk in lokacij. Od portirja na vratih do sobarice – vse uniformirano osebje je v pripravljenosti, še preden mi stopimo čez prag. V notranjosti nas hitro prevzame veličina, zaradi česar se počutimo pomembne. Sveži cvetlični aranžmaji, eksotične rastline, bogate površine iz kamna in lesa, ki dodajo toplino in razkošje, bleščeči lestenci … Vse te lastnosti oziroma predmeti govorijo 'dobrodošli doma'. Lobi je točka prihoda in odhoda. Prostor je oblikovan tako, da nas v trenutku pozdravi in nam izreče dobrodošlico v začasnem domu, hkrati pa nas navdihne, da pridemo nazaj.

Hoteli vplivajo na naš življenjski stil

In že smo na poti v svojo sobo, kjer razkošna postelja čaka na nas, da nas ovije v blažen počitek. Čeprav imamo morda najlepši apartma v luksuznem hotelu, je postelja najpomembnejši del bivanja. Postelja ni samo postelja, ampak je v luksuznem hotelu resnično sanjski prostor. Plastenje je pri ustvarjanju razkošne postelje ključnega pomena, zato je vsak tekstilni element izredno kakovosten in estetski. Vzmetnica je temelj mirnega počitka, a mehke blazine nas vabijo, da se udobno namestimo in sprostimo, okrasne blazine pa povečajo vizualno razkošje in privlačnost postelje. Tudi na haljo, copate in čokoladico ne smemo pozabiti.

Navdih: Obalni stil notranje opreme za obalni hotel

Hoteli pomladijo našo dušo

Čas za osvežitev po napornem turističnem ogledu znamenitosti ali počitek pred novim dnevom poslovnih sestankov. V razkošnem hotelu je kopalnica več kot le kopalnica. To je zasebni spa in nobena podrobnost ni prepuščena naključju. Pozdravi nas mirno območje, ki je namenjeno kopanju, tuširanju, sproščanju, masaži … Izkušen popotnik, željan razkošja, ve, da lahko v kopalnici pričakuje dvojni umivalnik, veliko kopalno kad in brisače, ki se zdijo kot oblaki bombaža. Celo toaletne potrebščine, kot so mila, dišave in toaletni papir, okrepijo glamurozno podobo hotela. In ne pozabimo še dodatnega spa udobja z masažami, savnami …, ki je na voljo gostom.

Hoteli naredijo življenje lažje

Potovanje je stresno, ampak najboljši hoteli s človeško in tehnološko noto naredijo bivanje prijetnejše. Personalizacija je bistvo razkošnih blagovnih znamk in zaradi pozornost do detajlov se počutimo bolj cenjene in pomembne. Ali vedo, kateri razgled je vaš najljubši? Kakšno kavo pijete zjutraj? In če se pojavi kakšna težava, je hitro rešena, ne glede na uro.

S čim vas hotelski dizajn navduši, da bi zlahka ostali, ne pa tako enostavno zapustili? Nenazadnje je to 21. stoletje, ko tehnologija močno vpliva na hotelsko namestitev sodobnega popotnika. Vaša razkošna soba vam omogoča, da ste povezani toliko, kolikor vi želite. Delovni prostor, vtičnice za polnjenje naprav, internetna povezava …, če boste morali nadaljevati z delom. Tehnologija in avtomatizacija omogoča, da z enim daljincem upravljamo razsvetljavo, zabavne naprave, temperaturo v sobi, varnost … Sobe v razkošnih hotelih so opremljene z iPadi, da gostje lažje komunicirajo s hotelskim osebjem.

Hoteli so naš dom daleč proč od doma, ko raziskujemo svet. Bivanje v razkošnih hotelih presega zgolj prenočevanje – je doživetje za čute in dušo. Pikolovsko oblikovanje vpliva na celotno bivanje in nas spodbuja, da se čimprej vrnemo.

Ste že doživeli tako razkošno hotelsko izkušnjo, ko ste si želeli, da se nikoli ne bi končala?

Foto: www.freshome.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi