Ambient

LEGO igralnica za LEGO navdušence

Podjetje HAO design je pri prenovi notranjosti stanovanja v tajvanskem mestu Kaohsiung uporabilo velike LEGO kocke. Igrivo dnevno postavitev so arhitekti zasnovali okoli pogreznjene okrogle sedežne garniture – igralnega ribnika –, ki ponuja družabni in rekreacijski ambient za mlado družino. LEGO igralnica/stanovanje za LEGO navdušence.

Ambientdizajn 11/17/2015, 8:06 AM

Sredi okrogle sedežne garniture se nahaja majhna mizica. V pod pogreznjena modra zofa spominja na bazen, temo pa poudarjajo kovinska oprijemala na stopnicah. Pod dvignjenim podom se nahajajo živobarvni LEGO predali za hrambo, medtem ko so z zeleno LEGO igralno površino obdali nišo v omari. LEGO površina je funkcionalna igralna površina, hkrati pa okras, ki daje teksturo belim omaram. 

Sosednje kuhinjsko območje je oranžne barve in v nasprotju z bolj asketskimi betonskimi sivimi stenami. Središče dnevno-bivalnega območja je miza iz marmorja, s podnožjem z zelenimi Lego bloki, v katerih so predali. Mizo dopolnjujejo stoli v različnih pastelnih barvah. 

LEGO tema se nadaljuje v živobarvni spalnici, kjer različni LEGO bloki tvorijo obe nočni omarici in stole.

Navdih:

Ker imajo otroci radi vse LEGO stvari, je špansko oblikovalsko in proizvodno podjetje Lola Glamour zasnovalo sodobno kolekcijo pohištva, ki so jo navdihnili igralni gradniki. Več v članku Otroško pohištvo z LEGO navdihom.

Madridski studio Playoffice je preoblikoval tradicionalno družinsko knjižnico v privlačen kraj za otroke, v katerem je knjižnica združena z ustvarjalnim ateljejem. Zasnovani prostor, ki je namenjen izključno otrokom, spodbuja učenje skozi igro. Všeč nam je ustvarjalni pristop k učenju in branju. 'Bralno gnezdo' je čudovit način, s katerim pokažemo otrokom, da je branje zabavno in sproščujoče. In meje med igranjem in branjem kar naenkrat izginejo. Simpatična zamisel, s katero otroke zaposlimo. Le kdo potrebuje stole, če imamo mrežo? Več v članku Bralno gnezdo: branje je zabavno.

Tajvansko arhitekturno podjetje HAO design je zasnovalo prenovo stanovanja v Kaohsiungu kot igralnico za celotno družino. Odprt dnevni prostor mladi družini omogoča, da preživlja prosti čas skupaj. Oblikovalska ekipa se je osredotočila na oblikovanje igralnih površin, ki omogočajo rekreacijo in se vključujejo v celotno zasnovo prenovljenega stanovanja. Več v članku Stanovanje - igralnica s toboganom in gugalnico.

Foto: www.interiorzine.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi