Ambient

Pike in črte: moderno stanovanje, ki spominja na barvite pirhe

Spektakularen dizajn z intenzivnimi barvami ter edinstvenimi elementi navdihujejo umetnine in vznemirljivo pohištvo. Podjetje FU-GE Design je zasnovalo to barvito, svetlo in sodobno stanovanje, ki je nasprotno konvencionalnemu konceptu notranjega oblikovanja, barvitost pa ustvarja z dizajnerskimi elementi uglednih blagovnih znamk.

Ambientdizajn 4/1/2018, 10:21 PM

Fantastične kombinacije kraljice pik, kot je znana japonska umetnica Yayoi Kusama, in kralja črt - poklon, ki so ga namenili britanskemu oblikovalcu Paulu Smithu - zagotavljajo edinstveno podlago dizajnerskim elementom, živahnim barvam ter sodobnim oblikam in materialom.

Dinamična kombinacija japonskih pik, angleških črt in francoskega pohištva - zelo mednarodno. Le kaj bi si še lahko želeli od edinstvenega, eklektičnega in trendovskega dizajna?

Lastnik je začel kolekcijo originalnih dizajnerskih predmetov s klasično svetilko PH Pendant, ki je naredila skok v moderno in sodobne umetnine, nato pa je pripeljala do oblikovanja tega edinstvenega dekorja in dizajna.

Z enostavno in pravokotno delitvijo prostorov so oblikovalci ustvarili dinamičen prostor s specifičnimi poudarki, edinstvenimi teksturami in grafičnimi izrazi. Črtast strop v glavnem bivalnem prostoru, ki združuje kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo, je poklon Paulu Smithu, uglednemu britanskemu oblikovalcu. 
Lepa ter bogata v barvi in teksturi je sedežna garniture Ligne Roset, ki prinaša ščepec francoskega v interier. Vsak kos pohištva ali svetilka ima močan značaj, trendovsko izjavo in edinstveno prisotnost v tej barviti kompoziciji.

Na drugem koncu glavnega prostora je kotiček, namenjen sprostitvi, branju ali pisanju, ki pa ga oblikuje drug element teksturnega podpisa - barvite pike. 

Klasična oblika stola Eames označuje miren prehod med živahno notranjostjo in bolj organsko teraso. Zunanja lesena terasa, bujno rastlinje ter dizajnersko pohištvo in svetilke ustvarjajo sproščujoč prostor sredi urbane okolice. 
Foto: www.interiorzine.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki