Ambient

Moderna lesena hiša: ljubezen na prvi pogled

Ko se je Heather Finlay z družino selila iz kanadskega Toronta v Palo Alto v Kaliforniji (ZDA), je naletela na skeletno zgrajeno moderno leseno hišo iz leta 1973, ki jo je zasnoval svetovno znani arhitekt Joseph Eichler. Po obsežni prenovi je notranjost moderne lesene hiše svetla, prostorna, moderna, predvsem pa navdušujoče sveža.

Ambientdizajn 12/27/2015, 10:58 AM

''Takoj sem se zaljubila v moderno leseno hišo, saj je tako zelo drugačna od hiš v Kanadi,'' pravi Heather.

Odprtost moderne lesene hiše je pomenila, da bo Heather lahko iz večine sob opazovala svoje štiri otroke med igranjem na dvorišču. Strop, ki malce spominja na katedralo, in strešna okna prispevajo k svetlosti in zračnosti te 213 m² velike moderne lesene hiše.

Podjetje Yamamar Design je med drugimi izboljšavami posodobilo kuhinjo in kopalnici ter uredilo talno ogrevanje tal.

Heather in njen mož Jonathan Lister sta se odločila, da mora hiša postati še svetlejša, tako v izrazu njenih korenin iz disko dobe kot tudi skladnosti z barvito otroško opremo, ki prevladuje. Torej v stilu 'česar ne moreš premagati, se mu pridruži'.

Bolj presenetljivo je, da se je notranji oblikovalec David Yama odločil nadomestiti mahagonijeve stene z belo obarvanimi mavčnimi ploščami, z več plastmi bele barve pa so prekrili tudi legendarni stropni opaž iz jelke.

''Vem, da Eichlerjevi privrženci tega posega ne odobravajo, a David Yama je dobro utemeljil to odločitev. Z vsem spoštovanjem do lesene konstrukcije smo hišo popeljali v novo obdobje,'' pravi Heather.

Za izbruh barv je odgovorno podjetje Alison Damonte Design. Med več predlogi je Heather vedno izbrala najživahnejše. Samo poglejte stene v fuksija-srebrni kombinaciji in vzorce z obrisi mavrice, zvezd, letal in klasičnih športnih avtomobilov v stranišču, ki ga Heather imenuje kar disko kopalnica.

''Na tej točki sem ugotovila, da je precej drugačna in zelo samozavestna glede svojega okusa,'' pravi Alison Damonte.

Najprej je bila tu fuksija barva, nato so prišli še drugi poudarki in različne rožnato-vijolične kombinacije, saj je odprta zasnova moderne lesene hiše zahtevala kontinuiteto.

Navdih: Kuhinja: kuhinjski trendi za obdobje 2016–2017, Črne stene naredijo interier izjemen, Siva barva je nova črna! Siva je povsod

V otroških prostorih in kopalnici se barvna paleta spremeni in v ospredje poleg fuksija barve prideta tudi jabolčno zelena in sončno rumena, pomembno mesto pa ima tudi črna barva.

Navdih: Kaj lahko storimo z barvo za table?, Okrasimo prazne stene v otroški sobi

Spalnica staršev

Navdih:

Stili so ciklični in svet notranje opreme ni izvzet. Najboljša estetika bo vedno znova priljubljena. Dizajn iz sredine prejšnjega stoletja se znova vrača oziroma je ponovno bolj priljubljen – zaradi dobrih razlogov. Kaj je torej na tej estetiki, da se vrača in je priljubljena še več kot pol stoletja kasneje? Povedali vam bomo, zakaj nas dizajn iz sredine prejšnjega stoletja nikoli zares ne bo zapustil in kako vključiti stil v notranjost doma, hkrati pa poskrbeti, da bo v skladu z novim tisočletjem. Več v članku Dizajn iz sredine prejšnjega stoletja.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki