Ideje za dom, nasveti, trendi

TREND: Pleteno pohištvo in pletenje je moderno

V letošnjem poletju smo lahko opazili močno vrnitev klasičnega pohištva, izdelanega iz ratana, bambusa in drugega šibja ter vrvic v številnih različnih stilih. Pleteno pohištvo je lahko v celoti izdelano iz pletenja, lahko pa pletenje prekriva le sedalo, naslon ali oprijem, medtem ko je ogrodje leseno ali kovinsko.

Ambientdizajn 7/4/2017, 9:59 AM


Obstaja veliko modernih različic pletenega pohištva, ki prinašajo zanimive teksture v prostor, verjetno pa ob pletenem pohištvu najprej pomislite na stol Thonet, ki je ikona in klasika med pletenim pohištvom.Pleteno pohištvo je lahko izdelano iz ratana, trstike, bambusa, vrvice, usnja, umetnega materiala ..., katerega je mogoče opletati in prepletati, najpomembnejše pa je, da pleteni material lahko obdrži obliko.

Pleteno pohištvo je odlično v kombinaciji s kovinskim pohištvom ali pohištvom v kontrastnih barvah, z lesom, nenazadnje pa pristaja vsem stilom - celo skandinavskemu stilu, čeprav pleteno pohištvo iz ratana ali trstike večinoma povezujemo z vročim poletjem in bolj ekstočičnimi počitniškimi destinacijami.

Tudi če je struktura pohištva masivna, bo površina, prekrita s pletenimi vlakni, lahka in zračna, morda bo delovala tudi nekoliko eksotično, naravna rjava barva materiala pa bo dala vašemu prostoru toplino.


Ker je pleteno pohištvo in pletenje trend 2017 v notranjem opremljanju, je prisotno tudi v
najnovejših
Ikeinih in Bloomingville kolekcijah:

Modra barva in ratan v novi IKEA kolekciji
IKEA ima vse za vašo poletno pustolovščinoPletenju in pletenemu pohištvu pa se pri oblikovanju vrtnega pohištva in outdoor kolekcij za zunanje prostore in zunanje dnevne sobe ne morejo upreti niti luksuzne blagovne znamke, kot so Dedon, B&B Italia, Kettal, Paola Lenti ...

Če imate nekje na podstrešju shranjeno staro in že zdavnaj pozabljeno pleteno pohištvo, ga temeljito očistite, oščetkajte in osvežite z barvo ali lakom in ga postavite v bivalni prostor.

Vedno lahko izberete eno izmed najbolj priljubljenih poletnih barv za ustvarjanje veselega videza. Oglejte si spodnje primere in poiščite najprimernejšo idejo, kako uporabiti znova moderno pleteno pohištvo ali dodatke za dom, ki so pleteni. 

Navdih:

Pletarska obrtS tapeto Cannage se zdi, da so stene spletene. To je tudi razlog za poimenovanje te tapete po pletarski obrti. Tipičen pletarski vzorec, ki ga največkrat vidimo na sedalu stolov, je zelo prepoznaven. Zapletene, večplastne linije pritegnejo pozornost. Pletarski vzorec je običajno izdelan v naravnih materialih, kot sta ratan ali trstika.

Vozlanje, pletenje, kvačkanje in makrame so stare tehnike, vse pa ustvarjajo ponavljajoče se strukture iz spajanja niti ali vrvi. Te tehnike so privlačne, ker so odprte za številne materiale.


38 tropskih dekorativnih idej za tropsko vzdušje


Foto: www.architectureartdesign.com, Pinterest/D. Cigale Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki