Ambient

Odprta sodobna hiša znotraj viktorijanske hiše

Moderna enodružinska hiša se nahaja v Melbournu v Avstraliji, popolnoma pa jo je prenovilo podjetje Nexus Design. Notranjost viktorijanske hiše so racionalizirali, odprli utesnjene prostore in jih prilagodili sodobnemu družinskemu življenju. Vsak milimeter je bil natančno izrabljen, zato v moderno opremljenem interierju vlada prostorno vzdušje.

Ambientdizajn 11.11.2017, 10:39


Dnevno-bivalni prostor z jedilnico, delovni prostor, igralni prostor - vsi prostori so funkcionalno zasnovani, v vseh najdemo intenzivne barve in močne vzorce. Enostavnost, funkcionalnost in dober dizajn ter dva obstoječa kosa pohištva so določili nadaljnje korake.

Čeprav v glavnem bivalnem prostoru prevladuje intenzivno moder odtenek, katerega je navdihnil pogled na nebo, je večina notranje opreme v belo-črni barvi. Monokromatsko barvno paleto so določila obstoječa črno-bela izvirna tla iz keramičnih ploščic v vhodu. Vijolična preproga, narejena po meri, določa območje dnevne sobe.

Notranji dekor prostorov je usklajen s sodobnim, odprtim in fleksibilnim interierjem. Oprema je bila izbrana tako, da bo privlačna še daleč v prihodnost. Ključna je bila kakovost načrtovanja in izdelave. 

Tekstil je bil izbran glede na vzdržljivost, pri tem pa niso zanemarili vzorcev in barv.

Lastnika sta bila odprta za alternativne stile jedilnice in delovnega prostora. Jedilna miza je bila zasnovana tako, da lahko otroka sedita ob njej na visokih stolih. Družina ima še eno mizo, ki pa jo uporabljajo samo občasno, ko morajo za mizo posesti več ljudi. 
Še en projekt biroja Nexus Design:
Sodobna hiša ob drevoredu v urbani soseski


Knjižnica je srce doma, kjer se prebirajo zgodbe. Knjižnica je opremljena z okroglim kavčem v žametu opečnate barve. Kavč Amoenus Maxallto ima 360-stopinjsko vrtenje, ki omogoča uporabniku, da uživa v vseh vidikih knjižničnega prostora.

Bistvo sodobnega delovnega življenja je v zložljivi mizi, ki omogoča delo, kjer se nahaja sonce ali tišina. Za delovni prostor so izbrali Flexible NesTable by Vitra, ker je fleksibilna. Ker je miza zložljiva, lahko lastnika premikata "pisarno" po hiši oziroma jo usklajujeta z gibanjem mlade družine preko dneva.

Oblikovalski pristop je bil superučinkovit. Oblikovalci so preštudirali, kako živijo lastniki in katera orodja potrebujejo, da bo njihovo bivanje preprosto in dobro. Rezultat je hiša za bodoče življenje. Manj je bilo več v tej hiši.Navdih:

Prenova doma za par v pričakovanju dojenčka


Foto: James Geer, www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Dodatna dnevna soba in spalnica v mansardi

V kraju Busto Arsizio v Italiji se nahaja prenovljena mansarda, ki jo je leta 2017 oblikovalo podjetje Archiplan. Lastniki so v podstrešnem delu stanovanja pridobili dodatno dnevno sobo, spalnico za goste in domačo pisarno. Več

Stanovanje z mediteransko-skandinavskim vzdušjem

Sodobno stanovanje Turó Park, ki se nahaja v Barceloni, je leta 2017 opremil Meritxell Ribé – The Room Studio. Lastniki stanovanja so želeli preprost, udoben dom, zato je bil skandinavski stil logična izbira, vendar so mu dodali še mediteransko vzdušje in barve. Več

Tradicionalna hiša s sodobnim steklenim prizidkom

Tradicionalno enodružinsko hišo v Surreyju v Veliki Britaniji je leta 2017 popolnoma prenovilo podjetje OB Architecture. Prenovljena hiša stoji na 6 hektarjih zemljišča in ima pogled na vodni mlin iz 18. stoletja. Lastniki so želeli razširiti in preurediti hišo v pritličju, da bi zagotovili sodoben dnevno-bivalni prostor, ki bi bil napolnjen s svetlobo, odpiral pa bi se na vrt in izkoriščal prednosti čudovite okolice. Več

Sodobno stanovanje z odprto kuhinjo in jedilnico

Sodobno stanovanje se nahaja v Barceloni v Španiji, popolnoma pa so ga prenovili leta 2016 po načrtih biroja Pepe Gascón Arquitectura. Stanovanje, ki se nahaja v okrožju Eixample v Barceloni, ima čudovit razgled na Passeig Sant Joan in avenijo. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki