Ambient

Odprta sodobna hiša znotraj viktorijanske hiše

Moderna enodružinska hiša se nahaja v Melbournu v Avstraliji, popolnoma pa jo je prenovilo podjetje Nexus Design. Notranjost viktorijanske hiše so racionalizirali, odprli utesnjene prostore in jih prilagodili sodobnemu družinskemu življenju. Vsak milimeter je bil natančno izrabljen, zato v moderno opremljenem interierju vlada prostorno vzdušje.

Ambientdizajn 11.11.2017, 10:39


Dnevno-bivalni prostor z jedilnico, delovni prostor, igralni prostor - vsi prostori so funkcionalno zasnovani, v vseh najdemo intenzivne barve in močne vzorce. Enostavnost, funkcionalnost in dober dizajn ter dva obstoječa kosa pohištva so določili nadaljnje korake.

Čeprav v glavnem bivalnem prostoru prevladuje intenzivno moder odtenek, katerega je navdihnil pogled na nebo, je večina notranje opreme v belo-črni barvi. Monokromatsko barvno paleto so določila obstoječa črno-bela izvirna tla iz keramičnih ploščic v vhodu. Vijolična preproga, narejena po meri, določa območje dnevne sobe.

Notranji dekor prostorov je usklajen s sodobnim, odprtim in fleksibilnim interierjem. Oprema je bila izbrana tako, da bo privlačna še daleč v prihodnost. Ključna je bila kakovost načrtovanja in izdelave. 

Tekstil je bil izbran glede na vzdržljivost, pri tem pa niso zanemarili vzorcev in barv.

Lastnika sta bila odprta za alternativne stile jedilnice in delovnega prostora. Jedilna miza je bila zasnovana tako, da lahko otroka sedita ob njej na visokih stolih. Družina ima še eno mizo, ki pa jo uporabljajo samo občasno, ko morajo za mizo posesti več ljudi. 
Še en projekt biroja Nexus Design:
Sodobna hiša ob drevoredu v urbani soseski


Knjižnica je srce doma, kjer se prebirajo zgodbe. Knjižnica je opremljena z okroglim kavčem v žametu opečnate barve. Kavč Amoenus Maxallto ima 360-stopinjsko vrtenje, ki omogoča uporabniku, da uživa v vseh vidikih knjižničnega prostora.

Bistvo sodobnega delovnega življenja je v zložljivi mizi, ki omogoča delo, kjer se nahaja sonce ali tišina. Za delovni prostor so izbrali Flexible NesTable by Vitra, ker je fleksibilna. Ker je miza zložljiva, lahko lastnika premikata "pisarno" po hiši oziroma jo usklajujeta z gibanjem mlade družine preko dneva.

Oblikovalski pristop je bil superučinkovit. Oblikovalci so preštudirali, kako živijo lastniki in katera orodja potrebujejo, da bo njihovo bivanje preprosto in dobro. Rezultat je hiša za bodoče življenje. Manj je bilo več v tej hiši.Navdih:

Prenova doma za par v pričakovanju dojenčka


Foto: James Geer, www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderna kuhinja z izjemno dolgim panoramskim oknom

Sodobno dvonadstropno hišo v Montrealu v Kanadi je leta 2017 preuredilo podjetje naturehumaine [architecture + design]. Prvi korak k prenovi hiše iz poznih 40. let prejšnjega stoletja je bilo odprtje zadnje fasade. Več

Industrijsko stanovanje, ki je nastalo iz mehanične delavnice

V Italiji se nahaja to industrijsko stanovanje, ki ga je zasnovalo podjetje Miro Architetti leta 2014. Nekdanja mehanična delavnica v pritličju stavbe na obrobju Bologne je postala industrijsko stanovanje. Več

Trikotna hiša s skandinavsko notranjostjo

V Lvivu v Ukrajini se nahaja moderna trikotna hiša, ki jo je leta 2018 zasnovalo podjetje BY Visuals. T-hiša je trikotna stavba, ki je neločljivo povezana s tradicionalno ukrajinsko karpatsko arhitekturo. Več

Industrijsko loft stanovanje, ki ima košček narave

Industrijsko loft stanovanje, ki ga je leta 2017 zasnovalo podjetje Habitan Architecture, se nahaja v Barceloni v Španiji, v zgradbi iz 70. let prejšnjega stoletja. Interier je prostoren, z močnimi betonskimi stebri in kovinskimi vrati industrijskega videza. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki