Ambient

Pluta: topel minimalistični material za stanovanje

Podjetje Formafatal je za 78 kvadratnih metrov veliko stanovanje v središču Prage zasnovalo moderen videz z uporabo plute. Mehki les je trajnostni gradbeni material, ker je narejen z uporabo lubja. Ker lubje zraste nazaj, sekanje dreves ni potrebno.

Ambientdizajn 10/11/2016, 8:15 AM
Vsak del stanovanja izžareva vzdušje, ki ga ustvarjajo sivi poudarki in lahkoten, minimalističen dizajn. Plutovinasta talna obloga teče skozi večji del stanovanja, tudi do minimalistične kuhinje s svetlo sivimi omarami.

Jedilnica je oblikovana okoli plutovinaste svetilke, ki visi s stropa. Knjižne police prekrivajo steno za mizo. Različno porumenele knjige s svojimi listi dodajajo ozadje, ki je zanimivo, vendar ne natrpano, po drugi strani pa je kar težko doumeti, da imajo knjige, ki so naša duhovna hrana, zgolj dekorativno vlogo.

Formafatal je vzdolž kopalniške stene v tesnem vzorcu položil majhne plutovinaste okrogle ploščice. Ta edinstvena zasnova je podobna konceptu jedilnice s knjižnimi policami. Stena iz plutovinastih ploščic privablja poglede, vendar prostoru dopušča, da ohranja svoj minimalistični stil. 

Navdih: 10 preprostih načinov, kako dodati barve v kopalnico, prostor pa bo kljub temu še vedno izčiščen in povezan.

Navdih: Barski stol Bouchon (Domitalia) s sedežem iz pluteŠkoda, da se stena iz okroglih plutovinastih ploščic ne ponovi tudi kot kuhinjska obloga.

Navdih: 5 načinov, kako prenoviti kuhinjsko oblogoNavdih:

S pluto se je poigrala tudi Ilse Crawford, letošnja oblikovalka leta na področju notranjega oblikovanja, saj je za Ikeo oblikovala kolekcijo pohištva iz plute, črnega jekla in trstike. Več v članku Jesenska presenečenja in novosti 2017 iz Ikee.

Foto: www.freshome.com


Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki