Ambient

Preobrazba nekdanje menze v sodobno stanovanje

V stari pristaniški menzi na amsterdamskem umetnem otoku KNSM se nahaja stanovanje, ki je kot vas oziroma skupina majhnih hiš znotraj hiše, preobrazbo pa je zasnovalo podjetje Marc Koehler Architects. To je projekt za ljubitelje preobrazb nenavadnih prostorov v sodobno stanovanje.

Ambientdizajn 8/27/2015, 12:42 PM

Med ukvarjanjem s starim prostorom, ki je potreboval novo zasnovo, so se arhitekti domislili doma, ki vsebuje skupino majhnih 'hiš' znotraj 'hiše. To pojasnjuje tudi ime doma in pomaga lastniku, da uživajo v nenavadnem domu, ki je videti kot majhna vas. Videli smo že preobrazbo cerkve, skladišča, nekdanjega skladišča pekarne v sodoben dom, zdaj pa si oglejte še preurejeno menzo.

Knjižna omara in stopnišče v enem elementu vodi na galerijo, ki jo omogoča dvovišinski prostor. Prostor, ki se je sprva zdel previsok, so razdelili s 'hišicami', v katerih so urejeni zasebni prostori, na 'terasah hišic' pa se nahajajo kuhinja, jedilnica in delovni prostor, le-te pa povezuje kovinska brv.

Skozi velika okna prodira naravna svetloba, skoznje pa se razkriva tudi mestno obzorje. Bivalna površina se trenutno razprostira na 160 kvadratnih metrih, z večanjem družine pa bodo lastniki lahko dodali nove 'hišice'.

Funkcionalno in dobro načrtovano stanovanje je primerno za bivanje para. Lastnika sta v času načrtovanja stanovanja že pričakovala svojega prvega otroka, zato sta želela večnamenski prostor, ki jima bo omogočal prilagajanje in spremembe.

Dojenčica je rojena, starša pa imata še nekaj časa, preden se začne plaziti in vzpenjati, da poskrbita  za varnost nezaščitenih stopnic in drugih delov.

Na 'terasah hišic' se nahajajo jedilnica, kuhinja in domača pisarna.

Tudi dojenčica je dobila svojo 'hišico'.

Prostorna garderoba

Foto: www.freshome.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki