Ambient

Razširitev bivalnega prostora na notranje dvorišče

Podjetje City Interiors je prenovilo in opremilo to neverjetno domovanje na ulici Astell, ki se nahaja v okrožju Chelsea v Londonu. Moderna notranja oprema, velike steklene površine, razširitev bivalnega prostora, nekaj svežih poudarkov. Vse to je prinesla prenova doma.

Ambientdizajn 16.7.2015, 8:42

V zadnjem delu hiše je dolga leta samevalo in propadalo notranje dvorišče, novi lastniki pa so se pri prenovi osredotočili ravno na zanemarjeni prostor.

Dvorišče tudi po prenovi ne prekriva streha, a vendar je povezano z notranjimi prostori. Kuhinja z jedilnico in glavna dnevna soba se preko velikih steklenih površin in stopnišča povezujeta z dvoriščem. V toplem delu leta je hiša v zadnjem delu lahko popolnoma odprta.

Arhitekti so v glavni dnevni sobi nadomestili del strehe s steklenimi površinami in del tal s pohodnim steklom, da je tudi kuhinja v spodnjem nadstropju osvetljena z vrha, viseče kuhinjske omare pa so oblečene v steklo, da odsevajo svetlobo.

Notranje prostore povezuje obstoječe notranje stopnišče. Kuhinja s kuhinjskim otokom ima majhno shrambo, katero so arhitekti polepšali s sončno rumeno barvo. Prostor je povezan z družinsko dnevno sobo. Prostor je minimalistično opremljen, vendar je zaradi kavča v svežih barvah in naravne svetlobe poseben in navdušujoč. Turobno deževno vreme stanovalcem ne pride do živega ob teh barvah.  

Kuhinjo in glavno dnevno sobo povezuje stopnišče z manjšim balkonom. Pusto opečnato steno so arhitekti okrasili z navpičnim zelenim vrtom in starinskimi lesenimi okni, ki so jih lastniki prinesli s potovanj.

Prostori na zunanji strani hiše niso doživeli večje preobrazbe.

Če ste navdušeni nad prenovljenim dvoriščem, vas želimo opozoriti še na en projekt na portalu Ambientdizajn.si.

Stanovanje se nahaja v Lillu v Franciji, popolno prenovo pa je zasnovalo podjetje Mayelle Architecture Intérieure Design. Minimalizem in črno-bela barvna paleta je značilnost vseh prostorov. Najbolj zanimiv prostor je jedilnica, ki je nastal na območju nekdanjega dvorišča. Arhitekti so jedilnico umestili v prvo nadstropje, nekdanje dvorišče pa zasteklili s stekleno streho. Na prehodu med jedilnico in glavno dnevno sobo so okna ohranili, nekdanje zunanje pročelje pa je postalo notranja stena. Več

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Dizajn počitniške hiše je navdihnila narava

Projekt YCL Studia, ki se nahaja v Palangi v Litvi, je inspiracijo za počitniško hišo povzpel iz štirih naravnih elementov - peska, vode, borov in oblakov, da bi hiša spominjala na prelepo pokrajino arhipelaga Ferskih otokov v Norveškem morju. V domu je prisoten svež duh in izčiščena lepota sodobnega skandinavskega oblikovanja, prepletena z nepričakovanimi umetniškimi rešitvami in elegantno paleto materialov. Več

Siva barva in les za odprt dnevno-bivalni prostor

Sodobna dvonadstropna hiša Merilyn, ki jo je leta 2017 zasnoval Little Brick Studio, se nahaja v Frankston Southu v Avstraliji. Tudi v tem domu je bil razgled odločilen in je narekoval podobo hiše in interier glavnega dnevno-bivalnega prostora. Več

Moderna hiša s knjižnim regalom dvojne višine

Podjetje Metaforma Architects je na Poljskem zasnovalo moderno hišo, ki prikazuje zanimivo geometrijo notranje opreme. Moderno hišo sestavljata dva kubusa. Bivalni prostori se nahajajo v večjem delu, medtem ko garaža in telovadnica zasedata manjši del hiše oziroma manjši kubus. Več

MDF Italia: interpretacija prostora in časa

Potovanja, poti, brezčasna mesta. Spreminjanje prostorov in kultur. Različni načini življenja. Oprijemljive in vsakodnevne spremembe, ki vključujejo vse bolj svetovljanske kupce ... Več

Nazaj na vrh


Naključni članki