Ambient

Skandinavsko stanovanje s svetlo sivimi stenami

Podjetje Scandinavian Homes je prenovilo in opremilo stanovanje Ernst Ahlgrens Väg, ki se nahaja v Stockholmu na Švedskem. Skandinavsko stanovanje s svetlo sivimi stenami navdušuje z minimalistično zasnovo skandinavskega stila in nevtralno barvno paleto z grafičnimi potiski, zaradi katere je stanovanje elegantno in pomirjujoče.

Ambientdizajn 1/13/2016, 12:10 AM

V vseh skandinavskih stanovanjih je najpomembnejša naravna svetloba in tudi v tem stanovanju ni nič drugače. Kombinacija belih stenskih in visokih talnih obrob s svetlo sivimi stenami je klasična, a hkrati sodobna in sveža, ki ustreza minimalistično zasnovanemu stanovanju, dopolnjuje pa jo beljena lesena talna obloga. Stanovanje lastnike pozdravi z majhno predsobo, iz katere se vidi tako v dnevno sobo kot tudi kuhinjo.

Dnevna soba, v kateri se nahaja tudi jedilna miza, je opremljena samo z nujnim pohištvom. Grafični potiski oblikujejo galerijsko steno, grafični vzorci pa ustvarjajo sodobno minimalistično podobo, ki jo pogosto srečamo v skandinavskih stanovanjih.

Zaradi nevtralne barvne palete je prostor izjemno eleganten in pomirjujoč. V monokromatski barvni paleti dekorativni dodatki, ki jih združimo po nečelu mešano, a ujemajoče, niso nikoli preveč agresivna izbira, predivji … Belo-črni poudarki dajo prostorom eleganco in pridih klasičnega in dopolnijo tako belo kot tudi črno notranjo opremo. Več v članku 22 dekorativnih dodatkov v črno-beli barvi.

Bela jedilna miza s klopjo in s svojim vzdušjem spominja na taborjenje v naravi, ki prinaša sproščenost in toplino v minimalističen interier.

Nasproti dnevne sobe se nahaja kuhinja, ki so ji arhitekti s svetlo sivo barvo nadeli moderno minimalistično podobo. Viseča svetila v industrijskem stilu in usnjeni ročaji dajejo prostoru vizualno zanimivost. V stanovanju prostori prehajajo iz enega v drugega, vendar se kuhinja odpira v spalnico. Med prostoroma so le drsna vrata.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki