Ideje za dom, nasveti, trendi

Barva leta 2017 je GREENERY / zelena barva

Barva leta 2017 je postala zelena barva oziroma njen odtenek, poimenovan GREENERY (Pantone 15-0343). Barvni inštitut Pantone je izbral odtenek Greenery, ker je osvežilen in poživljajoč odtenek ter je simbol novih začetkov.

Ambientdizajn 16.12.2016, 17:04
Greenery je svež rumeno-zelen odtenek, ki spominja na prve spomladanske dni, ko zelenice oživijo, se prvi brsti odprejo in narava oživi. Odtenek ponazarja razcvet listja ter prostranost narave in njenih zdravilnih namigov ljudem, da naj vdihnejo s polnimi pljuči. Odtenek Greenery je nevtralni odtenek narave.

Bolj kot so ljudje odmaknjeni od narave, večje je njihovo prirojeno hrepenenje, da se potopijo v fizično lepoto in enotnost naravnega sveta.

Ta premik se kaže v širjenju zelenja in zelenih površin v vsakdanjem življenju skozi urbanistične, arhitekturne elemente in življenjski stil.Narava je stalnica nekje na obrobju, odtenek Greenery pa je naravo izstrelil v ospredje.
Greenery je postala barva leta 2017. "Greenery je simbolna barvna izbira, ki je izraz razpoloženja in odnosa. 
Greenery, barva leta 2017, krepi družbeno in politično ozaveščenost po trajnostnem, pomladitvi in revitalizaciji. Greenery simbolizira ponovno povezanost z naravo."


Leatrice Eiseman, Barvni inštitut PantoneNarava je nevtralna, zato je tudi PANTONE odtenek Greenery vsestranski odtenek, ki je dovzeten za številne barvne kombinacije, tudi kombinacije z odtenki z letošnje trendne barvne palete za leto 2017.

Navdih: Kako dodati Pantone top jesenske barve 2016 v dom 


Tudi zelišča so lahko vaš navdih pri kombiniranju novih odtenkov ali iskanju pravega odtenka.Greenery je odtenek zelene barve, ki se odlično dopolnjuje z nevtralnimi, živahnimi, globokimi odtenki, pasteli, kovinskimi barvami in celo barvama leta 2016, Rose Quartz in Serenity.Navdih: Zelena in rožnata barva v spalnici in dnevni sobi

Elegantni, sveži ali duhoviti so dodatki v različnih odtenkih zelene barve.Če v interierju ne prenesete zelene barve, potem si jo privoščite vsaj na krožniku.

Bomo v naslednjem letu v interierjih večkrat opazili Vitrin kavč v različnih zelenih odtenkih?V naslednjih projektih najdete zeleno barvo na stenah ali notranji opremi:

Nevtralna dnevna soba z mehko zelenimi dodatki

Minimalistično stanovanje, polno kontrastov 

Kamnita hiša, ki ima le 22 m2 v treh nadstropjih

Nevtralna barvna paleta za neznanega kupca

Baker in zelena barva

Interier, oblikovan kot haute couture obleka


Barve, ki jih uporabljamo v prostorih in notranji opremi, vplivajo na naše zaznavanje. Ko vstopite v nov prostor, najprej opazite barve. Ste vedeli, da barve v interierju razkrivajo našo osebnost? Več v Naši možgani ljubijo barve in barvite prostore.

Foto: Pinterest/D. Cigale, Pantone Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki