Navdih, dekoracija doma

Dekoracija doma: pozdravite jesen s 15 idejami

Jesen prihaja v naše kraje! Poslavljamo se od poletja, jutranje temperature že kličejo po dolgem rokavu. Kako lahko prinesete jesenske dekorativne ideje v dom? Poiskali smo 15 naredi sam dekorativnih idej, s katerimi boste zaznamovali nov letni čas.

Ambientdizajn 19.9.2016, 1:10
Neverjetno je, kako malo materiala potrebujemo za ustvarjanje teh lepih dekorativnih idej, s katerimi lahko okrasite mize, stene ...

1. Girlanda iz storževVenček iz storžev je preprost, vendar zato prav nič manj lep. Uporabite vrvice, lesene kroglice, storže in stenska dekoracija bo dala naraven in zemeljski poudarek kateremukoli prostoru. Če želite dekoraciji dodati nekaj barv ali glamurja, nanizajte med storže barvite kroglice ali kroglice z bleščicami. 

2. Girlanda z jesenskimi listi iz papirjaBarvit papir, vrvica in škarje so ves material, ki ga potrebujete za jesensko girlando. Da bo ustvarjanje lažje, lahko v trgovinah z ustvarjalnim materialom kupite šablone z motivom jesenskega listja. Barvito listje izmenjujoče nanizajte na vrvico. Z jesensko dekoracijo lahko polepšate otroško sobo, hodnik, jedilnico …

3. Minimalistični jesenski venčekZ lesenim obročem za vezenje, s cvetličarsko žico in jesenskimi listi izdelajte venček, s katerim boste polepšali vrata, steno … 

4. Jesenske veje z dodatkom bronaste barve Rezano cvetje je lepo, vendar cveti največ teden dni. Jesensko dekoracijo, ki bo trajala dlje časa, lahko ustvarite iz vejic, ki jih deloma obarvate z bakreno barvo. 

5. Zlate vejeZa zlate veje potrebujete samo veje, ki jih kupite ali naberete v gozdu, ter zlato barvo v razpršilu. Nekaj vej aranžirajte v stekleno vazo in nastal bo glamurozen poudarek. 

6. Flanelasta odeja z resicami Odeje z resicami so brezčasen jesenski kos, ki je ne samo lep, temveč tudi funkcionalen, saj greje vso sezono. Z malo rezanja in šivanja boste izdelali odejo, ki jo boste lahko uporabljali med poležavanjem na kavču, v spalnici ali pa ob ognju v hladnejših jesenskih večerih.

7. Stojalo za odeje Jesen je obdobje najrazličnejših odej, zato vse te lepe tkanine zaslužijo posebno stojalo. Izdelava naredi sam (DIY) lestve za odeje ni najenostavnejša, vendar če se boste odločili za lestev iz lesenih palic in medeninastih elementov, boste zagotovo ustvarili uporaben kos notranje opreme, ki bo tako eleganten kot tudi unikaten. 

8. Sveče z vonjem bučeDoma izdelane sveče ne dišijo samo po vrtnicah in sivki, ampak lahko dišijo tudi po bučah. 

9. Stenska dekoracijaV duhu jeseni. Pri izdelavi stenske dekoracije so namesto okrogle kovinske osnove uporabili trikotno kovinsko osnovo, ki je manj klasična in bolj trendna. Osnova je nato okrašena z jesenskim listjem in volneno prejo, ki ustvari edinstven videz.

10. Buče kot cvetlični lončkiBuče lahko predelate v marmelado, pito, z njimi okrasite okensko polico, lahko pa jih tudi pobarvate v poljubno barvo in iz njih naredite okrasni lonček za lončnico. 

11. Stenski okras iz makramejaČe obvladate dva osnovna makrame vozla, lahko izdelate mini stensko inštalacijo, v katero boste namestili različne buče. To je odlična boho stenska dekoracija, ki zahteva le nekaj materiala in ročne spretnosti.  

12. Podstavki iz flanele Izrabljeno srajco ali pižamo iz vzorčaste flanele lahko z nekaj truda predelate v podstavke za skodelice.

13. Dekoracija iz storžev in preje Zelo preprosto in učinkovito jesensko dekoracijo boste ustvarili, če boste v nizko posodo na klubski mizici aranžirali nekaj storžev ter nekaj volnenih prej, ki so vam ostale od prejšnjih ustvarjalnih projektov. 

14. Kvačkani reliefni listiTi kvačkani listki so mali ustvarjalni projekt. Listki, potreseni po jedilni mizi, naredijo velik vtis in prispevajo k dekoraciji praznične mize. Kvačkane listke boste lahko še velikokrat uporabili, saj niso krhki kot pravo listje.  

15. Ročno izdelana odeja Topla odeja je vsekakor dodatek, ki je v jesenskem obdobju nepogrešljiv. Naj bo odeja kvačkana ali pletena, izbrana tehnika ne vpliva na topline odeje. 

Ali boste uresničili katero izmed teh dekorativnih idej tudi v svojem domu? Želimo vam uspešno ustvarjanje.

Foto: www.freshome.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Prenova penthouse stanovanja v zgradbi iz 60. let

Prostorno penthouse stanovanje v Melbournu v Avstraliji je popolnoma preoblikovalo podjetje BOarch. Nova panoramska okna in premik glavnih bivalnih prostorov so drastično spremenili podobo modernega doma. Več

Kaj so dekorativni dodatki?

Dekorativni dodatki so najmanjši elementi dizajna, ki naredijo največjo razliko. V notranjem opremljanju veliko govorimo o tem, da je čudovit dizajn vsota posameznih delov. Vsak element prostora - tla, pohištvo, barve, dodatki - igra svojo vlogo in hkrati prispeva k uspehu projekta/dizajna. Danes bomo spregovorili o dekorativnih dodatkih, ki so zadnji korak oziroma element v tem procesu. Več

Pastelne barve za dom mlade družine

Sodobno stanovanje, ki ga je zasnoval Team Design leta 2017, se nahaja v Moskvi. Ker je mlada družina želela svetle prostore, ki bodo vzbujali prijetne občutke in udobje, so bile pastelne barve logična izbira. Več

Prostorno moderno stanovanje v nekdanji tovarni

To navdihujoče moderno stanovanje, ki ga je leta 2014 oblikovala arhitektka Cecilia Avogadro, se nahaja v Milanu v Italiji. Prenovljeno stanovanje je polno zanimivih dizajnerskih elementov ter starih predmetov, ki so jih na svež način vključili v prenovljeni interier. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi